Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Eλαμψαν ξανά τα αστέρια του Παναθηναϊκού




Ο Νίκος Παππάς έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης και με εξαιρετική εμφάνιση οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη.

Στην τελευταία ευκαιρία επιβίωσής του στη φετινή Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός ήταν «εφτάψυχος» και αντλώντας ψυχική δύναμη από την έδρα του, νίκησε την ΤΣΣΚΑ (86-85) στον τρίτο προημιτελικό, μείωσε σε 2-1 νίκες και ανανέωσε το ραντεβού του με τη ρωσική «αρκούδα» ξανά στην αρένα του ΟΑΚΑ, αύριο το βράδυ. Το βάρος των έξι ευρωπαϊκών αστεριών στη φανέλα του και ο πληγωμένος εγωισμός των παικτών του, έδειξαν τον μονόδρομο του πάθους, της επιμονής και της «κατάθεσης ψυχής» που είχε να βαδίσει ο Παναθηναϊκός απέναντι στην καλύτερη ΤΣΣΚΑ που παραμένει φαβορί για την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Οι «πράσινοι» ξεπέρασαν και την αλλοπρόσαλλη τακτική των διαιτητών που προστάτευσαν την ΤΣΣΚΑ και έχουν δικαιολογημένα παράπονα για τα βήματα που έκανε ο Τεόντοσιτς, πριν ευστοχήσει σε σουτ 3 πόντων στα 12’’ πριν από τη λήξη.

Το ποσοστό ευστοχίας του Παναθηναϊκού στα τρίποντα (16/31 έναντι 9/26 της ΤΣΣΚΑ) ήταν το «κλειδί» της νίκης και δικαίωσε τον κόπο και την επιμονή των παικτών του στην άμυνα, ενώ ο Νίκος Παππάς που σημείωσε 25 πόντους (ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα), υποστήριξε με περίτρανο τρόπο τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής που δικαιούται να πάρει. Ο Σόνι Ουίμς προσπάθησε να νικήσει... μόνος του τον Παναθηναϊκό στο τέταρτο δεκάλεπτο, σκοράροντας δεκατρείς πόντους στο τελευταίο δίλεπτο. Συγκριτικά με τα δύο πρώτα παιχνίδια της Μόσχας, ο Παναθηναϊκός κατάφερε «με νύχια και με δόντια» να μειώσει αισθητά την ποιοτική διαφορά του από την ΤΣΣΚΑ και στο πρώτο ημίχρονο «απάντησε» τρεις φορές στις ισάριθμες διαφορές του σκορ που δημιούργησαν οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του ΠΑΟ ως αναγνώριση της προσφοράς του.

Ο τέταρτος προημιτελικός θα είναι ακόμα πιο δύσκολος για τον Παναθηναϊκό, αλλά το ίδιο θα ισχύει και για την ΤΣΣΚΑ που μακριά από τη Μόσχα, χάνει σημαντικό ποσοστό της συγκέντρωσης στο παιχνίδι της.

ΠΑΟ: Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 9 (3), Φώτσης 12 (4), Νέλσον 4, Παππάς 25 (5), Μαυροκεφαλίδης 8 (1), Διαμαντίδης 15 (2), Γκιστ 11 (1), Μπατίστα 2, Μπλουμς.

ΤΣΣΚΑ: Ντε Κολό 19 (3), Τεόντοσιτς 12 (2), Νίκολς, Τζάκσον, Μαρκοϊσβίλι, Ουίμς 24 (4), Βοροντσέβιτς 5, Κάουν 3, Χριάπα 1, Χάινς 10, Κιριλένκο 11.

Εχοντας διανύσει το ήμισυ του δρόμου πρόκρισης για το φάιναλ φορ της Μαδρίτης, με την εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα στον δεύτερο προημιτελικό (76-63), ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (20.00) τους Καταλανούς στο «φλεγόμενο» ΣΕΦ και πλέον έχει το ψυχολογικό προβάδισμα, ώστε να φτάσει στη δεύτερη νίκη και να κατοχυρώσει την ανατροπή του μειονεκτήματος έδρας που είχε πριν από την έναρξη των πλέι οφ. Το τρίτο παιχνίδι για τους γηπεδούχους είναι παραδοσιακά και το δυσκολότερο στη διαδικασία των πλέι οφ, ειδικά όταν υπάρχει ανατροπή του πλεονεκτήματος έδρας του αντιπάλου τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να δώσουν άλλη ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα και εφόσον πετύχουν το 2-1, να κρίνουν την πρόκριση ξανά στο Παλέ του Νέου Φαλήρου, μεθαύριο το βράδυ, μαζί με τους χιλιάδες φιλάθλους τους.

«Αντιμετωπίζουμε τον τρίτο αγώνα ως τελικό και θα κάνουμε το παν για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Περιμένουμε αλλαγές από την Μπαρτσελόνα, η οποία θα αντιδράσει μετά το δεύτερο παιχνίδι. Περιμένουμε τον κόσμο και με την πίεσή του να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Ολα αρχίζουν από την άμυνα και τα ριμπάουντ» υπογράμμισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ ο ομόλογός του στην Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ, παραδέχτηκε χαρακτηριστικά: «Τέτοια παιχνίδια είναι για άνδρες. Η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ “εχθρική”, αλλά πρέπει να αντεπεξέλθουμε».



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου