Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Προπηλάκισαν τον Βαρουφάκη στα Εξάρχεια


Θύμα προπηλακισμού έπεσε το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Δανάη Στράτου, ενώ δειπνούσε σε εστιατόριο της περιοχής (στην οδό Βαλτετσίου), ήρθε αντιμέτωπος με ομάδα δέκα περίπου αγνώστων που -φορώντας κράνη και κουκούλες- εισέβαλε στο εστιατόριο, του επιτέθηκε φραστικά, ενώ ένας εξ αυτών κινήθηκε εναντίον του και τον χτύπησε ελαφρά στο κεφάλι.

Προκειμένου να μην υπάρξει συμπλοκή μέσα στο εστιατόριο, ο κ. Βαρουφάκης βγήκε στο δρόμο και εκεί λογομάχησε με την ομάδα των νεαρών.

Ο Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος ήταν χωρίς αστυνομική συνοδεία, αρχικώς καβάλησε τη μεγάλου κυβισμού μηχανή του προκειμένου να φύγει, αλλά τελικά την έσβησε και απευθυνόμενος στους νεαρούς είπε: "Δεν θα φύγω, χτυπήστε με, αλλά να μιλήσουμε".

Η συζήτησή έγινε σε υψηλούς τόνους και μετά από αρκετή ώρα ο υπουργός κατάφερε να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Στο μεσοδιάστημα μαζεύτηκαν δεκάδες περίοικοι οι οποίοι διχάστηκαν μεταξύ τους, καθώς κάποιοι ζητούσαν επιτακτικά από τον υπουργό να αποχωρήσει, ενώ άλλοι επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους, λέγοντας "αφήστε τον άνθρωπο, είναι μόνος του".

Ο υπουργός, ο οποίος επί χρόνια ζούσε στα Εξάρχεια, τους είπε: "Τι θέλετε να μην ξανάρθω; Εγώ είμαι πιο παλιός από σας". Τελικώς, κάποιοι του απάντησαν: "Να έρχεσαι όποτε θες, όταν θα πάψεις να είσαι πολιτικός".

Το επεισόδιο έληξε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και ο Γ. Βαρουφάκης αποχώρησε με τη σύζυγό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός κυκλοφορεί πάντα χωρίς αστυνομική συνοδεία.

* Για το περιστατικό δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση από επίσημη πηγή.

* Η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου, η οποίο όπως είπε είναι επί χρόνια προσωπική φίλη με το ζεύγος Βαρουφάκη, σε παρέμβαση της στον Real fm, επιβεβαίωσε το γεγονός και μετέφερε πληροφορίες που της έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών σε τηλεφωνική τους συνομιλία.

Η ίδια είπε ότι όταν μίλησε μαζί του γελούσε, γεγονός που δείχνει ότι ο κ. Βαρουφάκης επιθυμούσε να υποβαθμίσει το επεισόδιο.



Πηγή : Nooz.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου