Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Αποφασίζουν σήμερα οι δήμαρχοι μετά τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα για τα αποθεματικά



Το ΔΣ της ΚΕΔΕ συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι για την επόμενη ημέρα στους δήμους μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Έκτακτη συνεδρίαση στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιεί σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό το Σάββατο όπου συζητήθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για µεταφορά των ταµειακών διαθεσίµων των δήµων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Μετά τη συνάντηση του Σαββάτου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παύσει τέλος Ιουνίου, η ισχύς της ΠΝΠ.

«Ο πρωθυπουργός μας απάντησε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να παύσει η ισχύς της Πράξης μέσα σε ένα εύλογο διάστημα , μέχρι να αποκατασταθεί η ρευστότητα, ως το τέλος Ιουνίου», είπε ο κ. Πατούλης.

Ο κ. Τσίπρας, δεσμεύθηκε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ,ότι εντός της εβδομάδος που έρχεται η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εξαιρούνται από την εφαρμογή της ΠΝΠ τα ανταποδοτικά τέλη καθώς και για τους πόρους που έχουν ήδη δεσμευθεί στους προϋπολογισμούς των Δήμων για εκτέλεση έργων και για τα οποία έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις και ισχύουν ποινικές ρήτρες για τους Δημάρχους που τις έχουν υπογράψει. Καθώς και τα χρήματα που αφορούν προνοιακά επιδόματα αλλά και είναι εκείνα των ΟΤΑ που βρίσκονται σε συνεταιριστικές τράπεζες.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου