Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Κατάργηση ποινών για όσους δεν πληρώνουν διόδια ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ



Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν να ενταχθεί η τροπολογία τους, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’

Τροπολογία με την οποία ζητούν να καταργηθούν οι ποινές για όσους αρνούνται να καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων, ή καταλαμβάνουν δρόμους και σταθμούς διοδίων, κατέθεσαν την Τρίτη 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν να ενταχθεί η τροπολογία τους, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’.

«Εκατοντάδες συμπολίτες μας σέρνονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι βάσει ειδικών ποινικών νόμων και χιλιάδες συμπολίτες μας επιβαρύνονται με υπέρμετρες ειδικές διοικητικές κυρώσεις. Το γεγονός αυτό προξενεί επιβάρυνση και στα ήδη βεβαρημένα πινάκια των δικαστηρίων. Οι διατάξεις αυτές πρέπει να καταργηθούν ενόψει και της συνολικής επανεξέτασης των συμβάσεων παραχώρησης και του καθεστώτος επιβολής διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως η ένταξη στον ΚΟΚ της μη πληρωμής διοδίων δεν συνάδει με το σκοπό του, ο οποίος είναι η εύρυθμη λειτουργία της κίνησης στους δρόμους και η σωστή συμπεριφορά των οδηγών».



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου