Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: «Δεν υπάρχει χρόνος για δημοψήφισμα»



Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε σήμερα ότι η πρόσφατη αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν θα άρει από μόνη της το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

«Χωρίς επιπλέον δάνεια, η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει, αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο RTL Nieuws και πρόσθεσε ότι ο ορισμός ενός νέου συντονιστή της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και η περιθωριοποίηση Βαρουφάκη μπορεί σε κάποιο βαθμό να βοηθήσει. Επισήμανε ωστόσο ότι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις τους δύο τελευταίους μήνες ήταν πολύ μικρή.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η επιθυμητή συμφωνία με τους δανειστές, ο επικεφαλής του Eurogroup σχολίασε ότι αυτό δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα. «Θα κόστιζε χρήματα, θα δημιουργούσε σοβαρή πολιτική αβεβαιότητα και δεν νομίζω ότι έχουμε το χρόνο. Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν τον χρόνο για κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στη στάση της ΕΚΤ, είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση στοιχημάτισε πως αν διαπραγματευθεί με εμάς, η ΕΚΤ θα ανοίξει τα ταμεία, θα χαλαρώσει τους κανόνες. Όμως δεν θα υπάρξει εύκολη πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ μέχρι να υπάρξει μια σταθερή συμφωνία με το Eurogroup».


Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου