Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πόλεμος Εκκλησίας - Μαρτύρων του Ιεχωβά για τον Ιησού Χριστό



Προσκλήσεις στους κατοίκους της Αττικής, της Θεσσαλονίκης αλλά και όλων των μεγαλουπόλεων της χώρας για να παρακολουθήσουν σήμερα μετά τη δύση του ηλίου την «επέτειο του θανάτου του Ιησού Χριστού»

Τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες μέλη των Μαρτύρων του Ιεχωβά έστελναν προσκλήσεις στους κατοίκους της Αττικής, της Θεσσαλονίκης αλλά και όλων των μεγαλουπόλεων της χώρας για να παρακολουθήσουν σήμερα μετά τη δύση του ηλίου την επέτειο του θανάτου του Ιησού Χριστού, όπως υποστηρίζουν.

Ο φάκελος που έβρισκε κανείς στο γραμματοκιβώτιό του και είχε γραμμένο το όνομά του περιείχε ένα γράμμα το οποίο έλεγε τα εξής: «Την τελευταία νύχτα πριν πεθάνει, ο Χριστός συναντήθηκε με τους αποστόλους του. Εκείνη τη βραδιά, εγκαινίασε μια απλή τελετή και τους είπε: «Εξακολουθήστε να το κάνετε αυτό σε ανάμνησή μου». Οι απόστολοι έπρεπε να τηρούν αυτή την τελετή σε ανάμνηση της θυσίας που έκανε ο Ιησούς για χάρη της ανθρωπότητας.—Λουκάς 22:19, 20. Πέρσι, σχεδόν 20 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο, υπακούοντας στην εντολή του Ιησού, παρακολούθησαν αυτή την ετήσια εκδήλωση. Η Ανάμνηση του θανάτου του Χριστού για το 2015, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Απριλίου, μετά τη δύση του ήλιου.Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σάς προσκαλούν με χαρά σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση όπου θα μάθετε πώς μπορεί η ζωή και ο θάνατος του Χριστού να σας ωφελήσουν προσωπικά. Αυτή η εκδήλωση θα λάβει χώρα σε κάποια τοποθεσία κοντά σας. Η είσοδος είναι ελεύθερη».

Το παραπάνω γράμμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας η οποία εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει: «Τις τελευταίες ημέρες, οι Χιλιαστές μάρτυρες του Ιεχωβά (Μ.τ.Ι.) παρενοχλούν το ορθόδοξο πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας, με τον πιο προκλητικό τρόπο, προσκαλώντας επωνύμως κάθε έναν από εμάς, (ακόμη και τους ιερείς!) στην ετήσια «ανάμνηση του θανάτου του Ιησού». Ευρισκόμενοι καταμεσίς στο γλυκύ πέλαγος της Μ. Τεσσαρακοστής και αναμένοντες εν κατανύξει την παράδοση του Μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας, την Σταυρική Θυσία και την ζωηφόρο Ανάσταση του Χριστού μας, γινόμαστε αποδέκτες κακόδοξων κηρυγμάτων τα οποία μετατρέπουν τη Σταύρωση του Κυρίου από νίκη επί του θανάτου σε ένα γεγονός μακάβριo όσο μακάβρια είναι και η τελετή που τελούν οι Μ.τ.Ι. Γι’ αυτούς το σωτηριώδες έργο του Χριστού σταματά στην Σταύρωσή Του. Πόσο ξένο, παράδοξο και βλάσφημο φαίνεται, λίγες ημέρες προ της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού, να λαμβάνουμε προσκλήσεις για το μνημόσυνό Του!

Διαβάζουμε στο κείμενο της πρόσκλησης ότι ο Μυστικός Δείπνος είναι γι’ αυτούς μία απλή αναμνηστική τελετή! Δεσπόζει μάλιστα το ερώτημα προς εμάς αν θα είμαστε εκεί. Και εμείς απαντούμε: Βεβαίως και ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ! Γιατί ο ορθόδοξος χριστιανός δεν αναλώνεται σε ανούσιες αναμνηστικές τελετές, αλλά μέσα στον λειτουργικό χρόνο των Μυστηρίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρευρίσκεται στα ίδια τα γεγονότα, τη Σταύρωση, την Ανάσταση κ.λπ.· και όχι μόνο παρευρίσκεται, αλλά μετέχει του ιδίου του τιμίου Σώματος και αχράντου Αίματος του αναστημένου Χριστού μας.

Αντιτριαδική, Χριστομάχος & Πνευματομάχος, περιφρονητική για τον Τίμιο Σταυρό, την Ανάσταση, τους Αγίους, υπερφίαλος και αλαζών, η διδασκαλία της Εταιρείας Σκοπιά είναι φυσικό να αστοχεί και στη λατρευτική ζωή. Στα πλαίσια αυτά κατανούμε και την τέλεση παράδοξων τελετών, όπως η «ανάμνηση του θανάτου του Ιησού».Οφείλουμε επομένως, ως λογικό ποίμνιο του Χριστού μας να γινόμαστε «φρόνιμοι ως οι όφεις και ακέραιοι ως αι περιστεραί», περιφρονώντας κάθε λογής προσκλήσεις και τις αναρίθμητες διδασκαλίες που «ξεφυτρώνουν» από παντού, μένοντες εν Κυρίω και διαπλέοντες την ταραγμένη θάλασσα του παρόντος βίου εντός της ασφαλούς και αταλάντευτης Κιβωτού που Εκείνος μας παρέδωσε, της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας».



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου