Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο – Εντοπίστηκε και ύποπτο πακέτο



Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η αστυνομία της Ουάσιγκτον, καθώς ένας άνδρας, το μεσημέρι του Σαββάτου, τοπική ώρα, πυροβόλησε στα σκαλιά του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον.

Το κτήριο είναι αποκλεισμένο από την αστυνομία, όπως και η γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ ένας άντρας πυροβόλησε στα σκαλιά του κτηρίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, τοπική ώρα. Κάποια ΜΜΕ μεταδίδουν μάλιστα πως ο άντρας αυτοπυροβολήθηκε.

Το συμβάν σημειώθηκε μπροστά από τη Δυτική Πτέρυγα του κτηρίου.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως «ο ύποπτος εξουδετερώθηκε, όμως επιβλήθηκε ο αποκλεισμός του Καπιτωλίου για λόγους ασφαλείας».

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης πως εντοπίστηκε και ύποπτο πακέτο στην χαμηλότερη δυτική ταράτσα του κτηρίου.

Την περίοδο αυτή στην Ουάσινγκτον σπεύδουν πλήθη επισκεπτών καθώς οι ανθισμένες κερασιές της αμερικανικής πρωτεύουσας αποτελούν πόλο έλξης.



Το Αμερικανικό Καπιτώλιο είναι το μέρος στο οποίο συνέρχεται το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, και βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, στην κορυφή του λόφου του Καπιτωλίου.

Καμία σύνδεση με τρομοκρατία

To δίκτυο NBC, επικαλούμενο ομοσπονδιακό αξιωματούχο, μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το σημερινό περιστατικό συνδέεται με την τρομοκρατία.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την τύχη του ενόπλου. Ωστόσο, πολλά μέσα ενημέρωσης--μεταξύ των οποίων το NBC και το Associated Press μετέδωσαν ότι ο άνδρας αυτός αυτοκτόνησε κι ότι άφησε πίσω του μία βαλίτσα την οποία εξετάζουν πυροτεχνουργοί.

Η αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ερευνά ένα ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο, στη δυτική πτέρυγα του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον κι έχει αποκλείσει πολλούς παρακείμενους δρόμους.

"Εξαιτίας της πιθανής απειλής ασφαλείας απαγορεύτηκε σε όλους η είσοδος κι η έξοδος από το Καπιτώλιο", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Καπιτωλίου Κίμπερλι Σνάιντερ.

Το Κογκρέσο δεν συνέρχεται αυτή την εβδομάδα κι ως εκ τούτου στην πόλη βρίσκονται λιγοστοί βουλευτές. Η πόλη ωστόσο είνει γεμάτη τουρίστες καθώς αυτές τις ημέρες διοργανώνεται το ετήσιο δημοφιλές φεστιβάλ Cherry Blossom.




Πηγή: iefimerida.gr






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου