Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Το Μαξίμου διαψεύδει παρέμβαση Ντάισελμπλουμ για Βαρουφάκη



Κατηγορηματικά διαψεύδουν κύκλοι του μεγάρου Μαξίμου ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, μιλώντας στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ, υποστήριξε ότι σε συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης τού είπε πως χρειάζεται να μετέχουν αρκετοί υπουργοί και να υπάρχει ένας εκπρόσωπος που μιλάει απευθείας με τον πρωθυπουργό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι... έπαιξε κάποιο ρόλο στον "ανασχηματισμό" της διαπραγματευτικής ομάδας.

"Ο κ. Ντάισελμπλουμ ουδέποτε ανέφερε στον πρωθυπουργό το παραμικρό σχετικά με τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη. Αυτό προκύπτει και από τη συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση. Αν είχε συμβεί αυτό άλλωστε, ο πρωθυπουργός θα ήταν υποχρεωμένος να του απαντήσει" έλεγαν αργά το βράδυ της Τρίτης κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι "ο κ. Βαρουφάκης παραμένει στη θέση του ως υπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης".

Σημείωναν, ακόμη, πως "οι στοχευμένες επιθέσεις στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους και προθέσεις".


Πηγή : mega.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου