Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η συγκινητική ομιλία της Ντόρας για τον Παύλο Μπακογιάννη



"Για μένα αγωνιστής ήταν ο Μπακογιάννης και όχι ο Ξηρός"

«Για μένα αγωνιστής ήταν ο Παύλος Μπακογιάννης. Όχι ο Σάββας Ξηρός» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία έδωσε προσωπικό τόνο στην ομιλία της επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για τον διάλογο που έχει ανοίξει με τους τρομοκράτες. Η κα Μπακογιάννη εστίασε στη ρύθμιση με την οποία ο Σάββας Ξηρός αποκτά δικαίωμα για κατ’ οίκον έκτιση του υπολοίπου της ποινής του και απαρίθμησε τα θύματα της τρομοκρατικής δράσης του Σάββα Ξηρού επισημαίνοντας ότι δεκάδες πολίτες, εργαζόμενοι, αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τη δράση του Σάββα Ξηρού και ακόμα ταλαιπωρούνται ανάπηροι, τυφλοί και ανίκανοι για εργασία. «Σε μια κρίσιμη στιγμή που η χώρα χρειάζεται ενωμένη την κοινωνία η κυβέρνηση επιλέγει με το νομοσχέδιο να χαράξει νέες διαχωριστικές γραμμές και να σπείρει διχαστικές λογικές. Δεν μπορεί ο κ. Υπουργός να μην αντιλαμβάνεται τη σημασία των λόγων του όταν είπε ότι η Πολιτεία τύφλωσε τον Σάββα Ξηρό» είπε η κα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θύμισε ότι ο Σάββας Ξηρός έχει καταδικαστεί με ισόβια και πάνω από 1000 χρόνια κάθειρξης για συμμετοχή σε δολοφονίες και ένοπλες ληστείες προσθέτοντας: «Ο Σάββας Ξηρός δίκασε, καταδίκασε και δολοφόνησε τον Ουίλιαμ Νορντίν. Δίκασε και καταδίκασε τον Γιάννη Παλαιοκρασσά αλλά δολοφόνησε τον Θάνο Αξαρλιάν τον οποίο χαρακτήρισαν παράπλευρη απώλεια. Αυτό δεν τους εμπόδισε να πανηγυρίσουν τη νύχτα της δολοφονίας του. Ο κατάλογος των θυμάτων του Σάββα Ξηρού είναι μακρύς. Υπάρχουν αστυνομικοί που έτυχε να έχουν βάρδια και τραυματίστηκαν, υπάρχουν πολίτες που απλώς έτυχε να περνούν από το μέρος της τρομοκρατικής δράσης του Ξηρού. Τη σκανδάλη κατά του Παύλου Μπακογιάννη τράβηξαν ο Κουφοντίνας και ο Κωστάρης Στη δολοφονία συμμετείχε ο Ξηρός. Για την αποφυλάκιση αυτού του ανθρώπου μιλάμε σήμερα» είπε η κα Μπακογιάννη.

Δίνοντας προσωπικό τόνο στην ομιλία της η κα Μπακογιάννη εμφανώς συγκινημένη παρουσίασε ένα μικρό βιογραφικό του Παύλου Μπακογιάννη το οποίο όπως είπε όφειλε στη μνήμη του καταλήγοντας: «Ακούστηκαν φοβερά πράγματα. Έγιναν καταλήψεις με ένα κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στον αγωνιστή Σάββα Ξηρό». Ποιο είναι τα μήνυμα που σήμερα στέλνει η κυβέρνηση; Ότι ο Ξηρός είναι αγωνιστής σε καιρό δημοκρατίας; Ότι πολέμησε τον φασισμό; Δεν υπάρχει πιο ακραία μορφή φασισμού από αυτή που αφαιρεί ανθρώπινες ζωές. Για μένα αγωνιστής είναι ο Γλέζος και ο Μπακογιάννης. Η χούντα τον πολέμησε τον Μπακογιάννη. Να είστε προσεκτικοί όταν μας μιλάτε εμάς για χούντα. Γύρισε μετά τη μεταπολίτευση. Και δολοφονήθηκε από τον Κουφοντίνα. Αν λοιπόν στο δικό μας λεξιλόγιο κάποιος χαρακτηρίζεται αγωνιστής δεν είναι ο δολοφόνος αλλά το θύμα» είπε η κα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας άσκησε αυστηρότατη κριτική στον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για την επίμαχη ρύθμιση υποστηρίζοντας ότι το κράτος οφείλει να παράσχει ανθρώπινες συνθήκες κράτησης στους κρατουμένους, όμως πουθενά δεν προβλέπεται ότι το κράτος πρέπει να απελευθερώνει τον κρατούμενο επειδή είναι ανίκανο να του παράσχει ανθρώπινες συνθήκες κράτησης. «Ο Ξηρός έχει μέχρι σήμερα αξιοποιήσει όλες τις παροχές που του προσέφερε η Πολιτεία. Αντιθέτως ο Στέλιος Κήλης ο οποίος χτυπήθηκε μαζί με τον Αξαρλιάν, έχασε το μάτι του και έχει πληρώσει ο ίδιος όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις που έχει κάνει. Δεν είναι τυχαίο ότι καμία δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες. Δεν διαπραγματευτήκατε με άλλους. Δεν διαπραγματευτήκατε με κρατούμενες μάνες που έχουν τα παιδιά τους σε άθλιες συνθήκες, αλλά μόνο με τους συγκεκριμένους τρομοκράτες. Η λογική της τρομοκρατίας έρχεται σε αντίθεση με το ίδιο το αγαθό της δημοκρατίας. Ανοίγετε κερκόπορτα που διαλύει το δικαιικό σύστημα. Η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά δεν εκβιάζεται κιόλας. Δεν φοβάται. Το μήνυμά μου σε όσους μας απειλούν μέσω των ιστοσελίδων τους είναι απλό: Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» κατέληξε η Ντόρα.


Πηγή : parapolitika.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου