Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Φωλιά κακοποιών το ΕΚΠΑ : Συνεργός του Παλαιοκώστα στην κατάληψη της Πρυτανείας




Ανάμεσα στους συλληφθέντες της κατάληψης της Πρυτανείας και ένα παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για συνεργό του Β. Παλαιοκώστα στην απαγωγή Μυλωνά.

Στην έφοδο της Αστυνομίας τις πρωινές ώρες της Παρασκευής έγιναν 14 συλλήψεις. Πρόκειται για επτά άνδρες και επτά γυναίκες, μία εκ των οποίων είναι υπήκοος Κύπρου.



Ολοι τους φαίνεται να είχαν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια.


Ομως, ανάμεσά τους ήταν και ένας παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ.


Πρόκειται για τον Πολύκαρπο Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, από τη Θεσσαλονίκη.



Ηταν έτοιμος να πετάξει για Βρυξέλλες

Στις 21 Οκτωβρίου του 2014, ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης συνελήφθη καθώς είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας του Αεροδρομίου, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, με προορισμό τις Βρυξέλλες.

Ο νεαρός αντιεξουσιαστής είχε καταδικαστεί για την υπόθεση απαγωγής του Γ. Μυλωνά το καλοκαίρι του 2008 και κρατείτο σε διάφορες φυλακές της χώρας. Με διάφορα κείμενά του, που δημοσιοποιούνταν διαδικτυακά, είχε ανοίξει μία ιδιότυπη αντιπαράθεση με φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ είχε πάρει... συνέντευξή από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, στους οποίους δεν αναφερόταν ρητά η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά υπονοείτο. Έτσι Π. Γεωργιάδης είχε βγάλει εισιτήριο στο όνομά του κανονικά, αλλά όταν οι αστυνομικοί είδαν στις λίστες το όνομά του, τον συνέλαβαν.

Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στην απαγωγή Μυλωνά και είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον οποίο βοηθούσε κάποιες φορές σε δουλειές, που δεν μπορούσε εκείνος να κάνει, καθώς ήταν καταζητούμενος.

Ο Γεωργιάδης ήταν αυτός, που νοίκιασε το «κρησφύγετο» της Σουρωτής, όπου κρατείτο ο Γ. Μυλωνάς κατά τη διάρκεια της 13ήμερης ομηρίας του. Ένα οίκημα μέσα στο οποίο είχε συλληφθεί ο ίδιος, ο Βασίλης Παλαιοκώστας και δύο ακόμη συνεργοί τους.

Οι άλλοι συλληφθέντες

Μεταξύ των άλλων συλληφθέντων είναι ένας 19χρονος αδελφός γνωστού αντιεξουσιαστή ο οποίος είχε συλληφθεί με την 20χρονη φίλη του πριν από λίγες ημέρες στην Πρυτανεία αλλά επέστρεψε. Συνελήφθησαν επίσης δύο δίδυμα 49χρονα αδέλφια, γνωστά μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και δύο κοπέλες 32 και 34 ετών.



Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου