Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Αυτοί που κακολογήθηκαν απ' τον Ανδρέα Παπανδρέου




Από τον Άρη Δημοκίδη

Κάθε τόσο ακούμε διάφορες κακίες που αποδίδονται στον Ανδρέα Παπανδρέου, για ανθρώπους τους οποίους θεωρούσε ανίκανους ή βλάκες.  

Η χήρα του, Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου φροντίζει σε κάθε εμφάνισή της να λέει και να ξαναλέει οτιδήποτε αρνητικό είχε πει ποτέ ο Ανδρέας για διάφορους ανθρώπους - κατά σύμπτωση για αυτούς που πίκραναν στη συνέχεια την ίδια τη Δήμητρα.  

Και ο κόσμος τα παίρνει στα σοβαρά και λέει, "να ακόμα και ο ίδιος του ο πατέρας δεν ήθελε για υπουργό τον Γιωργάκη Παπανδρέου", ή "ε, βέβαια, ο Ανδρέας είχε πει από νωρίς ότι ο Σημίτης θα ήταν καταστροφικός αλλά όταν πέθανε τον αγνόησαν".  

«Ήξερε [ο Ανδρεάς], γιατί ήξερε και τον Γιώργο» δήλωσε σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη στο ΡΙΚ η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου. «Ό,τι του έστελνε ο ΓΑΠ ως υπουργός, τσαλακωνόταν και πεταγόταν στο καλάθι των αχρήστω!.»  

Για τον Σημίτη τόνισε ότι ο Ανδρέας δεν ήθελε να του δώσει το δαχτυλίδι το οποίο, όπως είπε, του το έδωσαν τελικά άλλα κέντρα εξουσίας. Μάλιστα υποστήριξε ότι: «Μια μέρα που είχε πυρετό και ανέπνεε με τη μάσκα του οξυγόνου μου είπε φώναξε μου τον Λαλιώτη. Κατέβασε τη μάσκα του οξυγόνου και είπε στον Λαλιώτη: Φρόντισε το κόμμα να μην πάει στον Σημίτη. Ο Λαλιώτης του είπε "ναι πρόεδρε" και έφυγε.».  

Με λίγα λόγια ο Ανδρέας δεν ήθελε ως διάδοχό του ούτε τον γιο του -όπως άλλωστε και ο δικός του πατέρας δεν ήθελε τον ίδιο τον Ανδρέα- ούτε τον Σημίτη. Και για κάποιο λόγο η κα Λιάνη - Παπανδρέου θεωρεί ότι αυτό είναι αρνητικό για τους εν λόγω πολιτικούς.  

Ναι, όμως, θυμάται κανείς ποιον ήθελε, στ' αλήθεια ήθελε, ο Ανδρέας για διάδοχό του και ηγέτη της Ελλάδας;


Ναι, αυτόν.   

Εμπιστευόταν τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έδινε υπερεξουσίες στον Μένιο Κουτσόγιωργα, εμπιστευόταν τον Λαλιώτη να μην αφήσει το Σημίτη να εκλεγεί - γενικά το πολιτικό του αισθητήριο δεν θα λέγαμε ότι ήταν και εξαιρετικά εύστοχο.  

Παρ' όλα αυτά, κάθε κακή κριτική που έκανε σε άλλους ο Ανδρέας την χρεώνονται οι άλλοι, ενώ πχ. την επιμονή του να τον διαδεχτεί ο αγαπημένος του Άκης Τσοχατζόπουλος δεν την χρεώνεται κανένας, για να μη χαλάσει το ίματζ του μεγάλου ηγέτη.  

Δεν αντιλέγω, μπορεί να έκανε διάφορα καλά ο Ανδρέας. Όμως ούτε Θεός ήταν, ούτε η κρίση του ήταν και τόσο καλή συνήθως.  

Με δυο λόγια, ο άνθρωπος που έκανε δεξί του χέρι τον Μένιο Κουτσόγιωργα και τον Άκη Τσοχατζόπουλο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από τρίτους για να μειώσει τους εχθρούς τους.  



Πηγή: lifo.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου