Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Πανούσης: Φαινόμενο «νεοτρομοκρατίας» που απαιτεί πολιτική διαχείριση



Για φαινόμενο νεοτρομοκρατίας που απαιτεί πολιτική διαχείριση έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Πανούσης μίλησε για το φαινόμενο των καταλήψεων που, όπως επισήμανε, ταλαιπωρεί τη χώρα εδώ και 40 χρόνια.

«Όταν 15χρονα κορίτσια ρίχνουν μολότοφ, όταν οι μπαχαλάκηδες μισθώνουν την υπηρεσία τους, όταν η νεοτρομοκρατία απειλεί τη δημοκρατία, όταν είμαστε η μόνη χώρα που επί 40 χρόνια έχουμε ένοπλη βία , πρέπει τα κόμματα, οι φορείς, η κοινωνία να συζητήσουν πολιτικά», ανέφερε.
Ανέφερε ότι πρόκειται για φαινόμενο που χτυπάει παντού, εκτιμώντας ότι θα συνεχίσει, ενώ υποστήριξε ότι «προσπαθούν να παίξουν πολιτικό παιχνίδι μέσα από τις καταλήψεις και όχι συντεχνιακό όπως γινόταν παλιά στα πανεπιστήμια κλπ να μην περάσει ένας νόμος κλπ».

«Άρα έχουμε ένα καινούριο φαινόμενο. Αυτό το φαινόμενο θέλει πολιτική και κοινωνική διαχείριση», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου