Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Δύο γυναίκες στη ΓΑΔΑ σε σχέση με την απόδραση της Β.Σταμάτη



Στην Ασφάλεια προσήχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου μία γυναίκα και η κόρη της σε σχέση με την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο.

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου παραδόθηκε στην Αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής. O συνήγορός της απορρίπτει τα σενάρια περί οργανωμένου σχεδίου απόδρασή της, εκδοχή την οποία ερευνά η Αστυνομία.

Η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν υπάλληλος του Δρομοκαΐτειου και παραδέχθηκε ότι βοήθησε την κ. Σταμάτη επειδή την λυπήθηκε γιατί ήταν σε κακή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, πριν από τρεις μήνες της παρέδωσε το κλειδί του λουκέτου της μπαλκονόπορτας του θαλάμου όπου νοσηλευόταν, απ' όπου και έφυγε. Στην συνέχεια η 46χρονη την παρέλαβε με το αυτοκίνητο της και την μετέφερε στο σπίτι του φίλου της κόρης της, όπου την παρουσίασε ως μια φίλη της που είχε προβλήματα και την φιλοξένησαν.

Η κόρη της φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το επόμενο πρωί είδε στην TV ότι η γυναίκα που φιλοξενούσαν ήταν η Βίκυ Σταμάτη. Τότε αποφάσισαν να την οδηγήσουν στην Παναγίτσα του Χαΐδαρίου.


Η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν στην εκκλησία της Παναγίτσας, σε μικρή απόσταση από το Δρομοκαΐτειο, το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας για την πρόθεσή της να παραδοθεί.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος έδωσε εντολή να μη ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, έτσι τόσο η κατηγορούμενη όσο και η κόρη της αφέθηκαν ελεύθερες μέχρι νεοτέρας.

Ταυτόχρονα με εντολή του Ισ.Ντογιάκου θα ερευνηθεί με όλους τους τρόπους το σενάριο της υλικής ανταμοιβής αν δηλαδή υπήρξε χρηματικό αντάλλαγμα.

Ήδη, έχει γίνει άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν συνεννοήσεις και με ποιους, ενώ επι τάπητος θα τεθούν τυχόν γνωριμίες των γυναικών είτε με ανθρώπους από τον Κορυδαλλό είτε με το περιβάλλον της κ. Σταμάτη.

Το Βήμα της Κυριακής κατέγραψε τον διάλογο της Βίκυς Σταμάτη με τον δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση:

Σταμάτη: «Πώς είσαι; Θέλω να δω το παιδί μου»

Ραγκούσης: «Τώρα που σε βρήκα είμαι καλά. Πού ήσουν όλο αυτό το διάστημα; Πώς έφυγες;»

Σταμάτη: «Περιπλανιόμουν όλο το βράδυ ώσπου έφτασα εδώ. Ήμουν κουρασμένη, κρύφτηκα εδώ και ξεκουράστηκα.»

Ραγκούσης: «Ποιος σε βοήθησε;»

Σταμάτη: «Κανένας, μόνη μου έφυγα. Και μετά χάθηκα στους δρόμους...»

Στη διάρκεια της αναμονής, η Βίκυ Σταμάτη χάραξε σε κορμό δέντρου στο προαύλιο της εκκλησίας, το μήνυμά της: «Μάνα=10 ζωές και κάτι περισσεύει - Vicky Stam Tso.


Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου