Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Επεσε αμαχητί στη Μόσχα ο ΠΑΟ


H επιβεβαίωση της διαφαινόμενης ποιοτικής ανωτερότητας της ΤΣΣΚΑ, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, έναντι του Παναθηναϊκού, ήρθε με εκκωφαντικό τρόπο από τους Μοσχοβίτες που αξιοποίησαν στο έπακρο την αδυναμία ανταγωνισμού από τον πρωταθλητή Ελλάδας και τον συνέτριψαν με διαφορά 27 πόντων (93-66).

Το πρώτο παιχνίδι ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκού για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, εξελίχθηκε σε επίδειξη δύναμης των γηπεδούχων, ύστερα από το πρώτο δεκάλεπτο, καθώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να απειλήσει στο σκορ, μόλις, μια φορά, όταν μείωσε σε 9-7. Υστερα, η ρωσική «αρκούδα» είχε έτοιμη απάντηση και σε διάστημα δύο λεπτών, αύξησε το προβάδισμα σε 18-7. Εκτοτε, ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλη αντίδραση και μετατράπηκε σε «σάκο του μποξ» για την ομάδα του πρώην προπονητή του, Δημήτρη Ιτούδη. Η ΤΣΣΚΑ σημείωσε 29 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και «πάτησε το γκάζι» στο δεύτερο, σημειώνοντας άλλους 27, ενώ δέχτηκε μόλις έξι πόντους από τους φιλοξενούμενους.

Ομως, το μεγαλύτερο πρόβλημα του «τριφυλλιού» ήταν η άμυνά του και ειδικά σε τέτοιας μορφής αγώνες με ποιοτικότερους αντιπάλους. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι έχει απολέσει την ταυτότητα της «σκληροτράχηλης» ομάδας που μπορεί να γνώριζε την ήττα, αλλά ο αντίπαλος δυσκολευόταν σημαντικά και δεν έκανε... «περίπατο», όπως συνέβη στον χθεσινό αγώνα από την αντίπαλό του.

Η ισορροπία της ΤΣΣΚΑ σε άμυνα και επίθεση, ήταν χαρακτηριστική και στο δεύτερο ημίχρονο και είχε ως φυσική απόρροια τη σταθεροποίηση της διαφοράς του σκορ, άνω των 30 πόντων ενώ έφτασε μέχρι τους 35 (77-42).

Ο Παναθηναϊκός δεν... επέστρεψε στο γήπεδο, ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν απέδειξε ότι είχε καν τη διάθεση, εκτός των ικανοτήτων. Παράλληλα, ο τεχνικός του, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, άρχισε να σκέφτεται τον δεύτερο αγώνα, αύριο, χρησιμοποιώντας και τον 17χρονο Λούντζη. Ο Διαμαντίδης έπαιξε 18 λεπτά, η απουσία του Σλότερ αφαίρεσε μια σημαντική επιλογή στην περιφερειακή γραμμή, ενώ δεν υπάρχει παίκτης του ΠΑΟ που να ξεχώρισε από τη συνολική αφάνεια.

Σε διάστημα 48 ωρών, ελάχιστες αλλαγές μπορούν να γίνουν, αν και ο Παναθηναϊκός μπορεί κάλλιστα να αυξήσει κατακόρυφα τη μαχητικότητά του, εφόσον πιστεύει ότι η διαφορά του μεγέθους του από τη φετινή ΤΣΣΚΑ δεν είναι χαώδης, όπως φάνηκε στον πρώτο αγώνα της Μόσχας και θέλει να διαψεύσει όσους είχαν κάνει παρόμοιες προβλέψεις.

ΤΣΣΚΑ: Ντε Κολό 7 (1), Τεόντοσιτς 18 (4), Νίκολς 13 (3), Τζάκσον 7 (1), Μαρκοϊσβίλι 13 (3), Κορόμπκοφ 4, Ουίμς 2, Βοροντσέβιτς 7 (1), Κάουν 6, Χριάπα 2, Χάινς 2, Κιριλένκο 12 (1).

ΠΑΟ: Χαραλαμπόπουλος 4 (1), Γιάνκοβιτς 7 (2), Φώτσης 3 (1), Νέλσον 2, Παππάς 16 (2), Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης, Γκιστ 14 (1), Μπατίστα 8, Μπλουμς, Λούντζης 2.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου