Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Αφού πρώτα τους αμόλησε χωρίς σχέδιο η Χριστοδουλοπούλου τώρα ψάχνει να μοιράσει τους λαθρομετανάστες στους δήμους



Αφού τα άκουσε από πολλούς και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως η κυρία Βαγενά που χαρακτήρισε ως ανόητα τα όσα είπε τώρα ενημερώνει κατόπιν εορτής και αφού είδε ότι δεν την παίρνει να κάνει όσα είχε στο μυαλό της, την ΚΕΔΕ, σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ροής μεταναστών γιατί το μπάχαλο που έχει προκαλέσει η ίδια με τις δηλώσεις της τώρα χρειάζεται σχέδιο για να αντιμετωπιστεί.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου ανέφερε πως το α' τρίμηνο του 2015 οι μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα έφτασαν τις 19.488, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014 ήταν 8.256 δηλαδή διπλάσιο και εάν ήταν καλύτερος ο καιρός θα ήταν τριπλάσιο όπως θα συμβεί τους επόμενους μήνες εάν δεν παρθούν μέτρα για την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση. Ζήτησε επίσης από τους δημάρχους να προτείνουν κατά προτίμηση κλειστούς χώρους για τη φιλοξενία μεταναστών για διάστημα από 6 μήνες έως 3 χρόνια, στους οποίους θα μπορούν να μείνουν από 20 έως 100 άτομα. Δηλαδή με αυτή της την ενέργεια θέλει να μοιράσει το πρόβλημα στους δήμους γεμίζοντας όλη την χώρα.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι ζητούν κυρίως εγγυήσεις για την ασφάλεια και την υγιεινή, ενώ εκφράζουν φόβους μήπως η κυβέρνηση στείλει με αυτό τον τρόπο λάθος μήνυμα στους δουλεμπόρους, αλλά και για το ενδεχόμενο εκδήλωσης παραβατικότητας από μερίδα των μεταναστών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης κάλεσε τους δημάρχους να αναλάβουν την ευθύνη και το βάρος που τους αναλογεί.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου