Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Π. Κουρουμπλής : Πιάστηκε αδιάβαστη η Ν.Δ.



Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία που υποστήριξε χθες ότι δόθηκε έγγραφη εντολή προς τα νοσοκομεία να διαθέσουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ανέφερε ότι δεν υπάρχει έγγραφο με ρητή εντολή υπουργού αλλά ένα διαβιβαστικό έγγραφο υπηρεσιακού παράγοντα με το οποίο κοινοποιεί την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

"Υπάρχει ένα διαβιβαστικό, του υπηρεσιακού παράγοντα, που διαβιβάζει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Αλλά ακόμα και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υπάρχει εξαίρεση των φορέων, που τα διαθέσιμά τους είναι αναγκαία για τις τρέχουσες ανάγκες του επόμενου 15ημέρου. Με βάση αυτά δεν υφίσταται επί της ουσίας θέμα. Ας διαβάζει καλύτερα η Νέα Δημοκρατία", τόνισε.

Έστρεψε μάλιστα τα βέλη του προς την αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας ότι πρέπει να εξηγήσει τι προϋπολογισμούς ψηφίζε ως κυβέρνηση για να τους διαχειριστεί η τωρινή.

"Προκειμένου να παρουσιάσουν τα ψεύτικα πλεονάσματά τους, τι εγκρίσεις έδωσαν στην Υγεία. Εκεί να απαντήσουν. Τι έπρεπε να δώσουν στον ΕΟΠΥΥ και τι έδωσαν. Ένα δισ. 100 εκατομμύρια ευρώ έπρεπε να δώσουν στον ΕΟΠΥΥ και έδωσαν 526 εκατ. ευρώ", τόνισε.


Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου