Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Κάτι περίεργο συμβαίνει μεταξύ αντιεξουσιαστών και κυβέρνηση αλλιώς δεν εξηγείται; Νέα κατάληψη στο δημαρχείο Ν. Σμύρνης



Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί και το δημαρχείο Νέας Σμύρνης από ομάδα αντιεξουσιαστών. Η κατάληψη γίνεται για συμπαράσταση στους κρατούμενους απεργούς πείνας. Με πανό που έχουν αναρτήσει ζητούν "Κοινωνική Ταξική Αντεπίθεση".

Υπό κατάληψη για τρίτη ημέρα βρίσκεται και το κτίριο της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Να εφαρμοστεί το αυτόφωρο για την κατάληψη του ΕΚΠΑ ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών από την ασφάλεια, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέχρι στιγμής να μην "ανάβει" το πράσινο φως για επέμβαση της αστυνομίας.

Μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κατάληψης στις 11 το πρωί στα Προπύλαια. Αυτή την ώρα γίνεται  συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιεξουσιαστών.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της την Τρίτη η Πρυτανεία αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι "οι πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα".

Στις 6 το απόγευμα αντιεξουσιαστές πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κατάληψη στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Εν τω μεταξύ, σε κατάληψη των γραφείων της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας, έχει προχωρήσει ομάδα αντιεξουσιαστών.

Οι αντιεξουσιαστές έχουν αναρτήσει πανό, στα οποία αναγράφονται συνθήματα κατά των φυλακών υψίστης ασφαλείας και ταυτόχρονα ζητούν την αποφυλάκιση κρατουμένων.

Επίσης, μία δεύτερη ομάδα αντιεξουσιαστών βρίσκεται στην είσοδο των γραφείων της νομαρχιακής επιτροπής, στην οδό Κορίνθου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Με πληροφορίες σπό ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου