Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Απάτη με προπληρωμένες κάρτες



Απάτη ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων που πωλούν προπληρωμένες κάρτες για διαδικτυακές αγορές εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από έρευνα που έγινε μετά από πολλές καταγγελίες προέκυψε ότι ένας 32χρονος πήγαινε σε διάφορα καταστήματα για δήθεν αγορά προϊόντων, μεταξύ των οποίων και προπληρωμένες κάρτες, και ενώ περίμενε να εξυπηρετηθεί, φωτογράφιζε με κινητό, τάμπλετ κ.λπ. τους αριθμούς έκδοσης που αναγράφονταν στις κάρτες και στη συνέχεια προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες δεν τις αγόραζε και τις επέστρεφε.

Στη συνέχεια προέβαινε σε άμεση χρήση - ενεργοποίηση τους σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου ή αγορών μέσω διαδικτύου.

Η δράση του 32χρονου ταυτοποιήθηκε μετά από αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και με τις ιστοσελίδες αγορών που χρησιμοποιήθηκαν οι επίμαχες κάρτες.

Ο δράστης δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Ερευνάται παράλληλα η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.


Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου