Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πανούσης: «Θα υπάρξουν νεκροί στις Σκουριές»



Στο φαινόμενο των καταλήψεων, στα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στις Σκουριές, αλλά και στις διαφωνίες που εκδηλώνονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης στα θέματα δημοσια ταξής αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στο περιθώριο της σημερινής συνάντησής με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα για την ασφάλεια και την πολιτική προστασία.

Αναλυτικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φαινόμενο των καταλήψεων, επισημαίνοντας πως «υπάρχει διαφορετική ανάλυση στο εσωτερικό της κυβέρνησης». «Διαφωνούμε στην ανάλυση», σημείωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «το φαινόμενο των καταλήψεων δεν έχει τέλος. Δόθηκε χρόνος για πολιτική διαχείριση, η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει πως θα διαχειριστεί το φαινόμενο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αφησε αιχμές για τη στάση που τήρησε η εισαγγελία στο θέμα των 20 προσαχθέντων από το περιστύλιο της Βουλής: «Ο εισαγγελέας που μας κατηγορούσε που δε μπαίνουμε στην πρυτανεία, άφησε ελεύθερους χωρίς άσκηση διώξεων τους 20 προσαχθέντες από την Βουλή». Αναφερόμενος στα στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις Σκουριές της Χαλκιδικής ο κ. Πανούσης είπε ότι «εκεί θα έχουμε νεκρούς εκεί , τα πράγματα έχουν αγριέψει». Ακόμη, ο κ. Πανούσης αναρωτήθηκε αν επιτρέπεται ο ένοπλος αγώνας στη Δημοκρατία και υπογράμμισε πως υπάρχουν κάποιοι που ακόμα δε λένε τίποτα επ' αυτού. «Δεν το έχουμε λύσει στην Ελλάδα αυτό το θέμα.

Ο ένοπλος αγώνας δεν μπορεί να είναι ανεκτός στη Δημοκρατία» και πρόσθεσε: «Η ήπια διαχείριση είναι αποτελεσματική αλλά δεν μπορεί να είναι μόνιμη». Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη στάση που θα τηρεί στο εξής η ΕΛ.ΑΣ. σε περιπτώσεις επεισοδίων και καταστροφών ο κ. Πανούσης τόνισε πως «η αστυνομία θα επεμβαίνει, όπως και στα επεισόδια ξημερώματα Κυριακής στο Πολυτεχνείο». Σχετικά με τις φήμες πως έχει πρόβλημα με τον υπoυργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Βούτση, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως «δεν ισχύουν οι σχετικές αναφορές». Τέλος, σημείωσε πως εδώ και χρόνια η επιστημονική του άποψη είναι η συνένωση των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, η οποία μάλιστα είχε συμφωνηθεί πριν ένα μήνα με τον κ. Βούτση και την κυβέρνηση.


Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου