Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Σαμαράς: «Εκλογές σημαίνει εντολή για τη δραχμή»



Στην Πάτρα βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, όπου πραγματοποιείται η πρώτη περιφερειακή προσυνδιάσκεψη του κόμματος, με θέμα το μεταναστευτικό. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του και αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο τέως πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο χρειάζεται δύο φορές περισσότερο μια συμφωνία, που θα εξασφαλίζει την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πισωγύρισε την προσπάθεια της εξόδου της χώρας από την κρίση, που, όπως υποστήριξε, ήταν σε εξέλιξη μέχρι τις εκλογές. Εκτίμησε, όμως, ότι η έξοδος είναι ακόμα εφικτή, χωρίς περαιτέρω θυσίες, αλλά με πολιτικές παρεμβάσεις που θα φέρουν ανάσα στον κόσμο, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι δεν πρέπει πάνε χαμένες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός.

«Εμείς είχαμε πετύχει να μας χορηγηθεί προληπτική γραμμή στήριξης» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Κατά τη διακυβέρνησή μας, ποτέ δεν τέθηκε θέμα ανησυχίας πληρωμής μισθών και συντάξεων».

«Εμείς τα διώξαμε αυτά τα φαντάσματα» είπε, για να συμπληρώσει πως «αυτά τα φαντάσματα στοιχειώνουν την οικονομία και καταστρέφουν την εικόνα της χώρας».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα, από την Πάτρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην πρώτη περιφερειακή προσυνδιάσκεψη του κόμματος, με θέμα το μεταναστευτικό.

«Την ελπίδα υποσχέθηκαν και στην απελπισία οδηγούν τη χώρα, η οποία βουλιάζει, καθώς έχει ξεκινήσει ένα κύμα απόγνωσης» είπε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι «μέσα σε τρεις μήνες φέρνει τη χώρα πάλι κοντά στο κακό, τα ελλείμματα και τη ύφεση», κάνοντας ταυτόχρονα λόγο, για μαθητευόμενους μάγους και ερασιτεχνισμούς.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε παράλυση σε οικονομική ασφυξία» υποστήριξε ο τέως πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Οι ερασιτέχνες μας γύρισαν πίσω, αλλά ακόμα μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Έταξαν στον ελληνικό λαό ψεύτικες ελπίδες και έφεραν το άγχος. Δεν χρειάζονται άλλες θυσίες. Οι θυσίες έγιναν. Πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική, γιατί αν δεν είχαν σταματήσει τις πολιτικές μας, τώρα θα είχαμε βγει από την κρίση».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις που έχουν γίνει περί ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι «αν πάνε σε εκλογές θα είναι πλήρης ομολογία ότι δεν κατάφεραν να κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν». «Ζητάνε έγκριση για τη δραχμή» τόνισε προσθέτοντας πως «το μόνο ερώτημα των εκλογών είναι η δραχμή».

«Εκλογές σημαίνει εντολή για τη δραχμή. Ακόμα και να τις κερδίσουν, οι δανειστές θα σου πουν τα ίδια έλα να συνεχίσουμε τον διάλογο από εκεί που μείναμε. Εκλογές σημαίνει δραχμή και θα ήταν η καταστροφή μας. Θα ήταν αδιανόητο να συμβεί αυτό και θα το εμποδίσουμε, θα πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική, να διώξει τα βαρίδια της. Η χώρα αυτή χρειάζεται προοπτική και ελπίδα. Δεν κινδυνολογούσαμε, λέγαμε την αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πολλά ψέματα» ανέφερε.

Συνεχίζοντας την κριτική του προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «το πρωί μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, το μεσημέρι ότι τα χρήματα βρέθηκαν, το βράδυ ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις, την επόμενη ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία» υπογραμμίζοντας πως «πρόκειται για σκωτσέζικο καθημερινό ντους, που δεν έχει συμβεί ποτέ στο τόπο».

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ακόμη, ότι «μπορούμε να βγούμε οριστικά από το μνημόνιο και την κρίση, αρκεί να αλλάξουμε πολιτική». Μάλιστα όπως σημείωσε «αν δεν είχε ανακοπεί η καλή πορεία θα είχαμε ήδη βγει από την κρίση». Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό ζήτημα, κατηγορώντας την ότι απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους μετανάστες. «Υιοθέτησαν την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και μας οδηγούν σε έξοδο από το Σένγκεν» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα».

Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωναν ότι δύο σημεία από την ομιλία του προέδρου του κόμματος ξεχώρισαν. Το μήνυμά του ότι «εκλογές σημαίνουν δραχμή» και η εκτίμησή του ότι με την πρόταση και το σχέδιο της ΝΔ «μπορούμε σε 1,5 χρόνο να φέρουμε την Ελλάδα εκτός μνημονίου».

Παρόντες ήταν όλα τα κομματικά στελέχη της ΝΔ, πρόεδροι ΝΟΔΕ, όλοι οι βουλευτές και δήμαρχοι ενώ κάποια στιγμή κάποιος διέκοψε τον κ. Σαμαρά και του είπε: «Μπορεί να μην είσαι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αλλά είσαι πάντα ο πρωθυπουργός της εργατικότητας και της αλήθειας».

Κυβερνητικοί κύκλοι σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ

«Ο κ. Σαμαράς επιμένει να κατασκευάζει ανεμόμυλους. Μνημόνια και νέα υφεσιακά μέτρα» αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο κ. Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση, ως μόνη υπαίτια για το πρωτόγνωρο προσφυγικό ρεύμα, την ίδια ώρα που η Ε.Ε. πραγματοποιεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το ζήτημα, αναγνωρίζοντας την πανευρωπαϊκή του διάσταση. Παράλληλα, όπως αναφέρουν, ο πρόεδρος της ΝΔ, καλεί την κυβέρνηση να συμφωνήσει σε όλα τα σκληρά μέτρα του mail Χαρδούβελη για μια «σταγόνα ρευστότητας».

«Το πώς διαπραγματευόταν το έχει αντιληφθεί πλήρως η κοινωνία. Δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώνει κάθε φορά που μιλάει!» καταλήγουν οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Απάντηση των ΑΝΕΛ στον Αντώνη Σαμαρά

«Η πολιτική μοναξιά και η απομόνωση στην οποία έχει περιπέσει ο μνημονιακός τέως πρωθυπουργός μετά τη συντριπτική ήττα του στις εκλογές, τον κάνει να παραληρεί και να εκτοξεύει ανοησίες» αναφέρει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε απάντησή της στα όσα ισχυρίστηκε ο Α. Σαμαράς, στην ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Πάτρα.

«Μολονότι βύθισε την Πατρίδα μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση και άφησε πίσω του μια ρημαγμένη χώρα με τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ανέργους, μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν έχει την παραμικρή αίσθηση αυτογνωσίας, παρά μόνο περίσσιο θράσος» προσθέτει η κ. Χρυσοβελώνη, καταλήγοντας: «Ο κ. Σαμαράς ζει σε γυάλινο πύργο, μόνος με τις φαντασιώσεις του, και με το απειλητικό φάντασμα της εκδίωξής του από τη Ν.Δ. να τον καταδιώκει. Γιατί ανήκει οριστικά πλέον στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».


Πηγή : etypos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου