Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Το μακρύ χέρι του Βούτση



του Κώστα Ρεσβάνη

Πέρασε στα ψιλά η ανατριχιαστική φράση του Νίκου Βούτση, που από το βήμα της Βουλής απευθύνθηκε μαινόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης: «Το μακρύ σας χέρι στην επικοινωνία και την κατασυκοφάντηση του λαού, των κινημάτων και των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς, θα κοπεί από τη ρίζα του…».

Αυτή η μεταφορά με τη φονταμενταλιστική χροιά, που χειροκροτήθηκε θερμά από όλους τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, πολύ φοβάμαι ότι δίνει ένα ακόμα σήμα ακραίου φανατισμού και απολυταρχισμού. Η απειλή είναι άμεση και υποθέτω ότι τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι με πολλούς τρόπους επώδυνα για όσους συκοφαντούν, κατά τον Βούτση, τον λαό γενικώς(!) αλλά και τα κινήματα και τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Ποτέ δεν τα είχε καλά με τη δημοκρατική αντιμετώπιση των πολιτικών του αντιπάλων ο ΣΥΡΙΖΑ. Εάν αποδελτιώσει κάποιος, ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα συκοφαντικά εφευρήματα, μόνο τις χυδαίες επιθέσεις και τις απειλές που δέχθηκε ο Δημήτρης Χαντζόπουλος από την Αυγή του Φίλη, θα κατανοήσει ότι δεν ορκίζονται πίστη στην ελευθερία του Τύπου, παρά μόνο αν οι απόψεις του συμφωνούν μαζί τους. Τουλάχιστον ο Καμμένος μένει στις εξοντωτικές αγωγές, όπως αυτή κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη… Και αυτά πριν αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας. Όμως τώρα ο Βούτσης είναι ένας πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών και η εικόνα του την ώρα που ούρλιαζε για χέρια και μαχαίρια μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο αποκτούσε άλλη βαρύτητα, ανέδιδε οσμή μίσους και ταυτοχρόνως πανικού.

Οι αδιέξοδες πολιτικές της νέας κυβέρνησης, που ετοιμάζεται να ρίξει τη χώρα στον δρόμο χωρίς γυρισμό πρέπει να αιτιολογηθούν, να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι. Ο ένας πόλος των κακών είναι οι «άλλοι», οι εταίροι, οι δανειστές και όσοι συμφωνούν μαζί τους. Αυτή η επικοινωνιακή τακτική είναι το μόνιμο μοτίβο όλων των υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Τώρα, με εμφατικό τρόπο από το στόμα του Βούτση, βρέθηκε και η άλλη όψη του κακού: Τα άθλια ΜΜΕ και το μακρύ χέρι της επικοινωνιακής τακτικής των κομμάτων που πρέπει να κοπεί από τη ρίζα!

Ευτυχώς δεν ζούμε στο Αφγανιστάν ή στην επικράτεια του Κράτους του Ισλάμ, επομένως δεν μπορεί να εκληφθεί ως κυριολεξία αυτή η φράση, μοναδική στην ωμότητά της για τα κοινοβουλευτικά - πολιτικά ήθη. Ο Βούτσης ωστόσο έδωσε το σύνθημα και υπάρχουν πολλά πρόθυμα αυτιά στον χώρο τους και πέραν αυτού για να περάσουν στο παρασύνθημα και να κάνουν πράξη τις γνωστές βίαιες πρακτικές του παρελθόντος κατά των άθλιων γερμανοτσολιάδων και των φερεφώνων.

Το εμφυλιοπολεμικό «ή εμείς ή αυτοί», επιστρέφει. Όχι πλέον σαν προεκλογικό σλόγκαν αλλά σαν επίσημη κυβερνητική θέση. Τώρα ο Τσίπρας, και ο Βούτσης θα αποφασίζουν ποιοι είναι οι συκοφάντες του λαού, επομένως ποια είναι τα βρώμικα χέρια που πρέπει να κοπούν.

Έχουμε μπροστά μας αυτήν την Αριστερά που αυτό ξέρει, αυτό κάνει.



Πηγή : protagon.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου