Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η σιωπή στην Ν.Δ. για την επίθεση Βενιζέλου κατά Καραμανλή προκαλεί αντιδράσεις στα στελέχη



Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι η εξεταστική για το μνημόνιο θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και την περίοδο Σημίτη. Ενόχληση και υποψίες στον καραμανλικό χώρο για τη στάση της σημερινής ηγεσίας της Ν.Δ.

Το γεγονός ότι χθες ενώ υπήρξε μπαράζ ανακοινώσεων από τη Συγγρού για όλα τα θέματα της επικαιρότητας δεν δόθηκε επίσημη απάντηση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος με αφορμή την εξεταστική για το μνημόνιο εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, δεν πέρασε απαρατήρητο και ασχολίαστο στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Στον πρώην κυβερνητικό εταίρο του Αντώνη Σαμαρά, έσπευσε πάντως να απαντήσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας μάλιστα με νόημα: “Εντύπωση μου προκαλεί η σιωπή της Ν.Δ για την επίθεση του κ. Βενιζέλου εναντίον του προέδρου Κώστα Καραμανλή”.

Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αήθη και ανιστόρητα και υπενθύμισε ότι θέση της Ν.Δ “ήταν και είναι η εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο να συμπεριλάβει την περίοδο 2000-2010.” Δηλαδή και την είσοδο της χώρας στο ευρώ και τα θέματα των εξοπλισμών, της Siemens και των Ολυμπιακών Αγώνων επί Κώστα Σημίτη.

Αν και συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ χαρακτηρίζουν αυτονόητη την κάλυψη του πρώην προέδρου και της παράταξης γενικότερα, δε λείπει η καχυποψία στο γαλάζιο στρατόπεδο και δη μεταξύ των καραμανλικών για τις πραγματικές προθέσεις της ηγεσίας. Όσο η Συγγρού δεν απαντά στη Χαριλάου Τρικούπη, ορισμένοι υποπτεύονται ότι εντέχνως επιτρέπεται στο ΠΑΣΟΚ να μεταθέτει τη συζήτηση στην περίοδο πριν το 2009.


Βίκυ Σαμαρά
Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου