Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Bild: Μυστικό σχέδιο για εκλογές εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση



«Εν μέσω κρίσιμων συνομιλιών για νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων αλλά και σοβαρών μεταρρυθμίσεων η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται το σενάριο νέων εκλογών», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild» σε δημοσίευμα της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο 40χρονος έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 40% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και με αυτό το προβάδισμα σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει τη χώρα του σε νέες εκλογές με σκοπό να κερδίσει την αυτοδυναμία του κόμματός του.

Η εφημερίδα, επικαλείται για το ρεπορτάζ Έλληνα υπουργό τον οποίο όμως δεν κατονομάζει.

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» φέρεται να ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει».

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εξοργιστεί με το σενάριο αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα που φιλοξενεί ωστόσο δήλωση ενός εκ των πολλών αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Γερμανού Αλεξάντερ Γκράφ, ο οποίος αναφέρει ότι: «Νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποτελέσουν ένα δημοψήφισμα για το Ευρώ και η σίγουρη επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε Grexit».



Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου