Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ανάστατοι οι κάτοικοι σε Κρήτη και Δωδεκάνησα που... ταρακουνήθηκαν με τα 6,1 ρίχτερ! - Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί - Δε σταματά να τρέμει η γη



Πανικός επικράτησε στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα το βράδυ της Πέμπτης, στις 21.07, από τον δυνατό σεισμό των 6,1 ρίχτερ. Ο σεισμός συνοδευόταν από ήχο και είχε διάρκεια με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πεταχτούν ανάστατοι έξω από τα σπίτια τους και να παραμείνουν για αρκετή ώρα στους δρόμους των γειτονιών.

Όμως, η γη δε σταμάτησε να τρέμει μετά τον σεισμό 6,1 ρίχτερ. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πολλοί σεισμοί - ενδεχομένως μετασεισμοί- στην περιοχή, από 3,4 μέχρι και 4,9 ρίχτερ, με τους κατοίκους να φοβούνται μήπως ακολουθήσει και δεύτερος μεγάλος σεισμός.

Στην Κρήτη, η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νομό Λασιθίου, κυρίως στην Ιεράπετρα, αλλά και στο Ηράκλειο, ενώ λιγότερο αισθητή ήταν στα Χανιά.

Σε δηλώσεις που έκανε στη ΡΟΔΙΑΚΗ, ο έπαρχος Καρπάθου - Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής, τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά για ζημιές σε αυτά τα δύο νησιά, όπου ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός.

Ο κ. Μηνατσής, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δημάρχους των δύο νησιών, καθώς επίσης και με τις αστυνομικές αρχές, ο οποίοι τον ενημέρωσαν ότι υπήρξε ανησυχία από τους κατοίκους, πολλοί από τους οποίους βγήκαν στους δρόμους.


Λέκκας: "Ήταν μία σφοδρή σεισμική δόνηση"

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, για την πρώτη δόνηση 6,1 ρίχτερ: "Πρόκεται για μία σφοδρή σεισμική δόνηση μεταξύ Κρήτης και Κάσου στον υποθαλάσσιο χώρο". Ευτυχώς, ο σεισμός έγινε μακριά από κατοικημένες περιοχές και έγινε αισθητός εκτός από την Κρήτη, στην Καρπαθο, την Κασο και τη Ρόδο".

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού, ήταν 60 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Καρπάθου και 109 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο, ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 65,5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρπάθου και 165 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου.



Πηγή : newsit.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου