Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Τσίπρας: Άμεση πρόσληψη 4.500 γιατρών και νοσηλευτών



Ξεκινώντας από τον τομέα της Υγείας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την άμεση πρόσληψη 4.500 ατόμων, εξειδικευμένου προσωπικού για τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας, καθώς και την ενίσχυση των ΜΕΘ και ΜΕΝ με προσωπικό.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι άμεση προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης στον τομέα της υγείας είναι η ενίσχυση και η επαρκής στελέχωση των νοσοκομειακών δομών με προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι επείγουσες ανάγκες.

Δίνοντας έμφαση και προτεραιότητα στις ανάγκες που έχουν τα νησιά του Αιγαίου, η Θράκη, η δυτική Μακεδονία και τη Θεσπρωτία, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε την πρόσληψη 700 ατόμων ειδικά για τη στελέχωση των περιοχών αυτών. Θα δοθούν κίνητρα στους ιατρούς ώστε να θητεύσουν σε άγονες και νησιωτικές περιοχές.

Τη τραγική διαπίστωση ότι ενώ «έχουμε μονάδες με κρεβάτια κενά, λόγω έλλειψης προσωπικού» έκανε ο κύριος Τσίπρας διαβεβαιώνοντας ότι θα διασφαλίσει και θα ενισχύσει την ΜΕΘ και την ΜΕΝ των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Πέρα από τις προσλήψεις που θα καλύψουν νευραλγικές θέσεις στα δημόσια νοσηλευτήρια, κεντρικός άξονας της κυβερνητικής πολιτικής είναι η ισότιμη πρόσβαση του πληθυσμού στη δημόσια υγεία και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η υγεία είναι δημόσιο αγαθό, το οποίο πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες» ενώ παράλληλα υποσχέθηκε δωρεάν είσοδο στα δημόσια νοσοκομεία για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την ασφάλιση. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός μίλησε για κατάργηση του «εισιτηρίου» 5 ευρώ, «μέτρο» που όπως είπε «είναι απαράδεκτο».

Για τον εκσυγχρονισμό του τομέα της Υγείας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το Υπουργείο προχωρά σε δημιουργία Εθνικού Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου για κάθε ασθενή. Για τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο είπε ότι «θα βελτιώσει το επίπεδο των υπηρεσιών, θα μειώσει το κόστος υγείας  μέχρι και 10% και θα καταπολεμηθεί η διαφθορά».

 «Ο ΕΟΦ θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την υλοποίηση των πολιτικών υγείας με έμφαση στην εγχώρια βιομηχανία φαρμάκων» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Σχολιάζοντας τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά και την συρρίκνωση της χρηματοδότησης της δημόσιας υγείας ο πρωθυπουργός δήλωσε ρητά ότι «προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος και δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα διαφθοράς στον χώρο της Υγείας. Δεν θα ανεχθούμε την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου».


Πηγή : businessnews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου