Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τσίπρας, Οκτώβριος 2011: Όταν το δημοψήφισμα σήμαινε πτώχευση της χώρας


Κατακεραύνωνε από τηλεοράσεως την πρωτοβουλία που εφέρε το έτοιμος να αναλάβει ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

«Αν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να διενεργήσει δημοψήφισμα και να θέσει στο λαό το δίλημμα ευρώ και μέτρα ή έξοδος, τότε η κατάρρευση της οικονομίας, η πτώχευση της χώρας θα έρθει πολύ πριν την κάλπη. Αυτό δεν θα είναι δημοψήφισμα, θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά για την χώρα μας...».

Ήταν τέλη Οκτωβρίου του 2011 όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατακεραύνωνε από τηλεοράσεως την πρωτοβουλία που εφέρε το έτοιμος να αναλάβει ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για τη διενέργεια δημοψηφίσματος με το οποίο ο ελληνικός λαός θα αποφάσιζε αν θα ήθελε να συνεχίσει την πορεία εντός ευρώ με τα μέτρα και τις δεσμεύσεις που έπρεπε να αναλάβει η χώρα, ή αν θα αρνείτο τα μέτρα και ουσιαστικά θα επέστρεφε στη δραχμή.

Ο κ. Τσίπρας δεν δίσταζε τότε να κατηγορήσει τον κ. Παπανδρέου ότι βρισκόταν και ενεργούσε υπό καθεστώς απελπισίας, να χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα άμεση καταστροφή της οικονομίας και προάγγελο πτώχευσης, να κάνει λόγο για τρικ της κυβέρνησης ώστε να κερδίσει χρόνο στην εξουσία και να καταλήξει λέγοντας πως ο «πιο δημοκρατικός τρόπος έκφρασης της λαϊκής βούλησης είναι οι εκλογές και όχι το δημοψήφισμα...».


Δείτε το σχετικό βίντεο και διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου