Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ο «τιμοκατάλογος» του επίορκου σωφρονιστικού – 2.000 ευρώ για να περάσει στη φυλακή κινητό, 5.000 ευρώ για χορήγηση άδειας



Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο 34χρονος αρχιφύλακας των φυλακών Γρεβενών που συνελήφθη προχθές από την ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να είχε «τιμοκατάλογο» για τις… μπίζνες που έκανε με τους κρατουμένους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι

εισήγαγε στο σωφρονιστικό ίδρυμα κινητά τηλέφωνα και χορηγούσε «κατά το δοκούν» άδειες. «Ζητούσε 5.000 ευρώ για την θετική γνωμοδότησή του σε αίτημα αδείας κρατούμενου και 2.000 ευρώ για την ‘εισαγωγή’ κινητού τηλεφώνου στις φυλακές», δηλώνουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 34χρονος συνελήφθη με προσημειωμένα χρήματα αξίας 5.000 ευρώ, τα οποία απαιτούσε από Σομαλό κρατούμενο των φυλακών, για τον οποίο είχε εισηγηθεί θετικά για 9ήμερη άδεια, στην αρμόδια επιτροπή των φυλακών, παρότι μάλιστα ο κρατούμενος τηρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις χορήγησής της.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του, και φέρεται να υποστηρίζει ότι γνώριζε αρκετά χρόνια τον κρατούμενο, ο οποίος λόγω της γνωριμίας τους του είχε δώσει τα χρήματα για «φύλαξη». Ο κρατούμενος έχει καταδικαστεί για υπόθεση βιασμού ενώ μετράει ήδη πολλά χρόνια εγκλεισμού.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, ο 34χρονος απαίτησε και πήρε από τον κρατούμενο 5.000 ευρώ. Είχε προηγηθεί καταγγελία από τον κρατούμενο και σε προγραμματισμένη συνάντηση, που έγινε την Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της άδειας του από τις φυλακές, έδωσε τα προσημειωμένα χρήματα στον σωφρονιστικό υπάλληλο. Μετά την παραλαβή οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και επιπλέον 385 ευρώ.

Ο αρχιφύλακας των φυλακών Γρεβενών, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά, η οποία του άσκησε ποινική δίωξη για δωροληψία, σε βαθμό κακουργήματος. Ο κατηγορούμενος σωφρονιστικός υπάλληλος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σήμερα στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.



Του Αλέξανδρου Καλαφάτη

huffingtonpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου