Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Καρχαρίας κατασπάραξε 13χρονο σέρφερ!



Σοκ προκαλεί στη Γαλλία και όχι μόνο η είδηση πως ένας 13χρονος σέρφερ, ανερχόμενο αστέρι του σέρφινγκ, κατασπαράχθηκε από καρχαρία ενώ έκανε σερφ στο νησί Λα Ρεϋνιόν στον Ινδικό Ωκεανό.
Ο 13χρονος Έλιο Κανέστρι έκανε σερφ με φίλους του σε απόσταση 15 περίπου μέτρων από την ακτή, σε μία περιοχή όπου απαγορεύεται το κολύμπι εξαιτίας του μεγάλου κινδύνου από καρχαρίες.

Το άτυχο αγόρι έπεσε από τη σανίδα του στο νερό όταν δέχτηκε την επίθεση από τον καρχαρία και στη συνέχεια το κήτος τον τράβηξε στα βαθιά, ξεσκίζοντας όλη τη δεξιά του πλευρά.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν διασώστες, τον έβγαλαν από το νερό αλλά ήταν πολύ αργά για το νεαρό αγόρι. Το μόνο που έκαναν ήταν να επιβεβαιώσουν το θάνατό του.

Είναι η 16η επίθεση καρχαρία στην περιοχή από το 2011 και η 7η θανατηφόρα. Η τελευταία επίθεση έγινε στις 14 Φεβρουαρίου όταν μία 22χρονη κατασπαράχθηκε από καρχαρία ενώ βρισκόταν σε απόσταση 5 μέτρων από την ακτή.

Άνθρωποι που ήταν μάρτυρες της επίθεσης, ανάμεσά τους και παιδιά, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.

Λίγη ώρα αργότερα, ο περιφερειάρχης του νησιού ύψωσε την κόκκινη σημαία σε όλες τις παραλίες της δυτικής ακτής και έδωσε εντολή για την έναρξη της διαδικασίας που ακολουθείται μετά από επιθέσεις με στοχευμένες επιχειρήσεις κατά καρχαριών στις γειτονικές περιοχές.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία Λες Εγκρέτ για να τιμήσουν τον μικρό Ελιο Κανέστρι, ενώ ο επαγγελματίας σέρφερ Τζέρεμι Φλόρες, που έχει μεγαλώσει στο νησί, ανέβασε φωτογραφία του μικρού στο Instagram με το μήνυμα: "Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο λυπημένος και οργισμένος είμαι. Τόσο νέος!!! Σπαρακτικό γεγονός. RIP".



Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου