Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Σοκ! Στα 10 δισ ευρώ το πακέτο που στέλνει η κυβέρνηση στους δανειστές – Έρχονται μόνιμα φορολογικά μέτρα αμέσως μετά το Πάσχα



Καλά τα μέτρα μιας είσπραξης για πρόσκαιρη αύξηση των εσόδων, αλλά δεν είναι αρκετά.

Αυτή ήταν η απάντηση που έλαβε η ελληνική αντιπροσωπεία στις διαπραγματεύσεις. Οι τεχνοκράτες στο Euroworking Group δεν έμειναν ικανοποιημένοι και απαίτησαν για να ανάψουν το πράσινο φως μέτρα μόνιμου χαρακτήρα.

Δηλαδή μέτρα που θα αυξήσουν σε μόνιμη βάση τα έσοδα του Κράτους και αυτό με έναν και μόνο τρόπο μπορεί να συμβεί.

Με αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Σε αυτό το σημείο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με τον τρόπο αυτό επανήλθε εμμέσως πλην σαφώς και το θέμα του ΦΠΑ, όχι μόνο σε ό,τι αφορά ένα με δυο νησιά, όπως λέει η κυβέρνηση.

Όλα δείχνουν ότι τις τελευταίες ημέρες οι δανειστές αύξησαν κατακόρυφα την πίεση.

Η γνωστή πλέον λίστα με τα μέτρα των 6,1 δισ. δεν στάθηκε αρκετή για να πείσει. Κάπως έτσι υπήρξε ανανέωσή της και τα μέτρα αυξήθηκαν στα 7,1 δισ. που μαζί με τα υπολογιζόμενα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις έφταναν στα 8,5 δισ. ευρώ. Και πάλι ωστόσο καθώς περιλαμβάνονται στο πακέτο μέτρα όπως η ρύθμιση των 100 δόσεων ή τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες και τον ηλεκτρονικό τζόγο οι εταίροι και δανειστές δεν έμειναν ικανοποιημένοι.

Ζήτησαν πιο μόνιμα εισπρακτικά μέτρα, αφαιρώντας ουσιαστικά από το ήδη υπάρχον πακέτο περί το 1,5 δισ.
Κάπως έτσι η κυβέρνηση αναζητά τώρα αυτό το ποσό, δηλαδή θα πρέπει να παρουσιάσει ως την ερχόμενη Τρίτη ένα συνολικό πακέτο μέτρων που θα φτάνει τα 10 δισ. ευρώ.

Ουσιαστικά οι δανειστές διαμήνυσαν ότι η κυβέρνηση για να σταθεροποιήσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να παρουσιάσει σταθερά μέτρα και όχι λύσεις για εφάπαξ εισπράξεις.

Το ποια θα είναι τελικά αυτά τα μέτρα μένει να το δούμε, ωστόσο φαίνεται ότι θα υπάρξουν εκτός από αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές και μέτρα έκτακτου χαρακτήρα, όπως στο παρελθόν η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.
Όπως και να 'χει κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η τελική λίστα που θα κρίνει και την έκβαση του Eurogroup στις 24 του μήνα θα έχει την προσωπική έγκριση του ίδιου του Α. Τσίπρα μέσα στις επόμενες ημέρες.



Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου