Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Χάος με τις φορολογικές δηλώσεις – Ακόμη δεν έχουν γίνει τα έντυπα – Αργεί να ανοίξει το taxis



Για μετά το Πάσχα πάνε οι φορολογικές δηλώσεις φέτος ενώ πέρυσι είχε ανοίξει η σχετική πύλη στο taxis από τις 20 Μαρτίου.
Ακόμη δεν έχουν δοθεί οι σχετικές διευκρινήσεις έτσι ώστε να συνταχθούν τα έντυπα με βάση τις αλλαγές της νέας ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία.
Ακόμη και τα στάνταρ για τα φορολογικά έσοδα, μισθοί και συντάξεις με βάση τα στοιχεία εταιρειών, υπηρεσιών και Ταμείων δεν έχουν φτάσει έτσι ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία.
Παράλληλα φέτος θα προστεθούν 20 νέοι κωδικοί στη φορολογική δήλωση οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί πλήρωσε έτσι ώστε να ενταχθούν στο έντυπο.
Παρά το γεγονός ότι ήδη βρισκόμαστε στις 17 Μαρτίου δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τη φορολόγηση των Ναυτικών, με τα έσοδα όσων εισπράττουν χρήματα από τόκους καταθέσεων κλπ
Κάποιοι από τους νέους κωδικούς στο Ε1 είναι οι εξής:
Τόκοι καταθέσεων από το εξωτερικό
Μερίσματα από το εξωτερικό
Υπεραξίες από μεταβίβαση τίτλων
Εισοδήματα από δικαιώματα
Δαπάνες απόκτησης περιουσίας
Ουσιαστικά ακόμη δεν έχουν σχεδιαστεί πλήρως τα νέα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και έτσι όλη η διαδικασία πάει πίσω με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος φόβος για τη ροή των εσόδων, αλλά και ο σχεδιασμός για επιπλέον έσοδα ως τον Ιούνιο με βάση τις εξαγγελίες για μπόνους σε όσους υποβάλλουν νωρίς τη φορολογική δήλωση.
Κάπως έτσι δημιουργούνται πολλά ερωτήματα και για το τι θα γίνει στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους καθώς παρατηρείται ήδη μεγάλη υστέρηση εσόδων.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου