Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΗΠΑ: Ενας νεκρός από ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από την NSA


Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε έξω από την πύλη του γενικού επιτελείου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ στο Μέριλαντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, όταν επιχείρησε να παραβιάσει την είσοδο. Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου τραυματίστηκε και νοσηλεύεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αξιωματούχους της αστυνομίας.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι η ανταλλαγή πυρών ξέσπασε ότι οι δύο δράστες επιχείρησαν να γκρεμίσουν την πύλη της στρατιωτικής βάσης με το όχημά τους.

Ο ένας από τους δράστες σκοτώθηκε επι τόπου από τα πυρά των αστυνομικών και ο δεύτερος τραυματίστηκε. Οι δράστες είχαν μεταμφιεστεί σε γυναίκες, όπως δήλωσε αξιωματούχος της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Αλλος αξιωματούχος είπε ότι βρέθηκε ποσότητα κοκαϊνης και ένα όπλο μέσα ή κάπου κοντά στο αυτοκίνητο των δραστών.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συνδέουν το περιστατικό με την τρομοκρατία, σύμφωνα με το FBI. «Γίνεται έρευνα μαζί με την ασφάλεια της NSA και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας» αναφέρουν αξιωματούχοι του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών σε ανακοίνωσή τους.
Η NSA αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση. Αναμένεται ωστόσο ότι θα εκδώσει μια ανακοίνωση για το θέμα αργότερα σήμερα.

Εκτός από την NSA, στο Φορτ Μιντ, την αμερικανική βάση που φρουρείται από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φιλοξενούνται επίσης η Στρατιωτική Σχολή Πληροφοριών και η Διοίκηση Κυβερνοχώρου των ΗΠΑ.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου