Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Εκπρόσωπος Lufthansa: Δεν κάνουμε ψυχολογικά τεστ στους πιλότους


Εκπρόσωποι της Lufthansa και της Germanwings παραδέχτηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη ότι ο συγκυβερνήτης οδήγησε σκόπιμα προς τη συντριβή το Airbus A320, ότι δεν κάνουν ψυχολογικά τεστ στους πιλότους, καθώς γίνονται πολλά τέτοια στην εκπαίδευση.
Σημείωσαν επίσης ότι δεν πραγματοποιείται διερεύνηση γύρω από το οικογενειακό περιβάλλον του κάθε κυβερνήτη.
 Όπως είπαν οι εκπρόσωποι, οι πιλότοι υποβάλλονται σε ετήσιες ιατρικές εξετάσεις, αλλά όχι σε ειδικά ψυχολογικά τεστ μετά την εκπαίδευση. Αποκάλυψαν επίσης ότι ο  συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφος που συνετρίβη στις πλαγιές των γαλλικών Άλπεων παρασύροντας στο θάνατο 150 ανθρώπους, είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα της εκπαίδευση του. Δεν διευκρίνισαν το λόγο για τον οποίο συνέβη αυτό.    
Ακόμη οι εκπρόσωποι δήλωσαν πως πρόκειται για μία πραγματική τραγωδία και εξήγησαν ότι λόγω των μέτρων ασφαλείας που αποφασίστηκαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 η πόρτα του πιλοτηρίου δεν ανοίγει εξωτερικά ενώ αυτός που βρίσκεται στο πιλοτήριο έχει τη δυνατότητα και να την μπλοκάρει.  
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους γάλλους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση, ο 28χρονος συγκυβερνήτης Andreas Lubitz έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος στο έδαφος, κλειδώνοντας έξω από το πιλοτήριο τον κυβερνήτη.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου