Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για την υποβάθμιση της Ελλάδας από την Fitch



Το πρακτορείο Reuters επικαλείται την αβεβαιότητα για την οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας ως αιτία της υποβάθμισης και όπως λέει, η Fitch αναθεώρησε προς τα κάτω και τις προβλέψεις ανάπτυξης μόλις στο 0,5% από το 1,5%.

Το οικονομικό δίκτυο CNBC τονίζει ότι η υποβάθμιση έρχεται νωρίτερα από την προβλεπόμενη επόμενη έκθεση του οίκου αξιολόγησης, καθώς ήταν προγραμματισμένο η Fitch να εξετάσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στις 15 Μαΐου.

Το δημοσίευμα του βρετανικού Economist, έχει τίτλο "Κάτω από τη σκιά της Γερμανίας" και υπότιτλο "η Γερμανία συμβιβάζεται με έναν ακατάστατο κόσμο". Ο αρθρογράφος αναφέρεται μεταξύ άλλων και στον τρόπο που το Βερολίνο αντιμετώπισε την κρίση στη χώρα μας, αλλά και στην απροθυμία του Βερολίνου να αναλάβει ηγετικό ρόλο, εξ αιτίας του παρελθόντος. Επίσης φιλοξενεί και ένα σκίτσο της καγκελαρίου Μέρκελ που κρατάει στο χέρι της έναν Φοίνικα ο οποίος συμβολίζει την ειρήνη, αλλά που αντανακλάται στον τοίχο ως το πουλί που ήταν το έμβλημα του Τρίτου Ράιχ.

Το περιοδικό Spiegel με τίτλο "το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων δημιουργεί νέα τρυπα δισεκατομμυρίων στον προϋπολογισμό", αναφέρει σε δημοσίευμα στο διαδίκτυο ότι οι ειδικοί υπολογίζουν πως η επιπλέον "τρύπα" στον προϋπολογισμό φτάνει τα 20 δισεκατομμύρια, γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα έχει σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις.


Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου