Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Financial Times: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάξει ρότα τότε... Grexit


Οξεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση ασκούν με νέο άρθρο τους οι Finacial Times, τονίζοντας ότι "παρά τα λάθη των πιστωτών, το πρόβλημα είναι πως δυο μήνες αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία, οι διαπραγματευτές είναι μετά βίας πιο κοντά σε μια συμφωνία".
"Mε κάθε μέρα που περνά χωρίς να υπάρχει ούτε κοινός τόπος για συζήτηση μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, ο κίνδυνος ενός Grexit πλησιάζει όλο και περισσότερο", αναφέρει το δημοσίευμα.

"Αλλάξτε"

"Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάξει στάση, οδηγεί τον ελληνικό λαό έξω από το κοινό νόμισμα", τονίζεται ακόμη στο άρθρο με το "φάντασμα" του Grexit να επανεμφανίζεται.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι "Η Ελλάδα γλιστρά προς την καταπακτή του ευρώ", με τους συντάκτες της εφημερίδας να σημειώνουν ότι όποια κι αν είναι τα λάθη των δανειστών, οι ελληνικές Αρχές αποδεικνύουν πως είναι αναξιόπιστοι διαπραγματευτικοί εταίροι.

Θέμα... Βαρουφάκη

Για ακόμη μία φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζεται "εξαιρετικός στην αυτοπροβολή αλλά αναξιόπιστος συνομιλητής".

Σχετικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζεται ότι η ενόχληση στις τάξεις των εταίρων δεν περιορίζεται πλέον μόνο στους κ.κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά έχει επεκταθεί σε αξιωματούχους που έβλεπαν με... "καλό μάτι" στην Ελλάδα.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδείγματος χάριν, μέσω του Πιέρ Μοσκοβισί, έχει προσπαθήσει να παίξει το ρόλο του έντιμου διαμεσολαβητή. Αλλά η Κομισόν δεν έχει μόνο δει ανεπίσημα έγγραφά της (σ.σ. τα "προσχέδια Μοσκοβισί") να χρησιμοποιούνται ως διαπραγματευτικά εργαλεία (από την Ελλάδα), εχει επίσης απογοητευτεί από την αδυναμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει υποσχέσεις και να έρθει σε επαφές πριν καταθέσει νέα νομοσχέδια", τονίζεται στο δημοσίευμα των Financial Times.


Πηγή: ft.com, newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου