Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Τρελά καψώνια στα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ - Από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο του στέλνουν
«Μπαλάκι» από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο τα τεχνικά κλιμάκια

Την έντονη δυσφορία των τεχνικών κλιμακίων των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ έχει προκαλέσει η επιλογή της κυβέρνησης για διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές σε χώρους ξενοδοχείων.

Χαρακτηριστικό του αλαλούμ και της σύγχυσης που έχει προκληθεί είναι ότι στελέχη τριών ελληνικών υπουργείων και τα κλιμάκια των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα κανονικά τις συζητήσεις τους στο Caravel, καθώς μετά από δίωρη αναμονή, τούς γνωστοποιήθηκε πως θα πρέπει να επιστρέψουν στο Hilton, όπου και διαμένουν.

Σύμφωνα με τα στελέχη των θεσμών, οι μετακινήσεις από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο δημιουργούν κενά ασφαλείας και εκθέτουν τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων σε κινδύνους, ενώ δεν επιτρέπουν και τη συστηματική και αδιάλειπτη εργασίας τους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα έχει τεθεί υπηρεσιακά τόσο από τον επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Head of Unit Greece, European Commission ) για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης Γκαμπριέλε Τζούντιτσε, όσο και από την επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Ίβα Πέτροβα.

Βάσει των ίδιων πηγών, οι σχετικές αναφορές μεταφέρθηκαν στον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Χουλιαράκη, ωστόσο αρμόδια για τον προγραμματισμό των συναντήσεων -και για τις τελικές αποφάσεις- είναι η γενική γραμματεία της Κυβέρνησης.

Στο μενού των σημερινών διαπραγματεύσεων θα βρεθούν τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, οι δαπάνες υγείας και ζητήματα που σχετίζονται με τον ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο η Fiscal Team των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ εργάσθηκε πυρετωδώς χωρίς να χρειαστούν να γίνουν συναντήσεις με υπηρεσιακά στελέχη .Από τη μέχρι σήμερα επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε δημοσιονομικό κενό για το 2014 της τάξης των 2 δισ. ευρώ που σχετίζεται κυρίως με την υστέρηση εσόδων του τριμήνου Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου. Αυτό το κενό λόγω της μεταφοράς του στο 2015 (carry over), οδηγεί αυτομάτως σε μικρότερο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα εφέτος.

Τέλος, σήμερα αναμένεται στην Αθήνα και νέα αποστολή στελεχών των θεσμών που είναι επιφορτισμένη να εξετάσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση (Μeasures Team).

Στο τέλος δε της εβδομάδας αναμένονται και τα κλιμάκια που θα εξετάσουν χρηματοπιστωτικά θέματα και ευρύτερα ζητήματα σχετικά με τις τράπεζες.

ΠΑΣΟΚ: Γελοιότητες

«Παρακαλούμε  ειλικρινά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να σταματήσει πια τις γελοιότητες και το "κρυφτούλι" με το Athens Group (τρόικα Αθήνας) από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και από γκαράζ σε γκαράζ.

»Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Τους πολίτες πάντως όχι. Όλοι γνωρίζουν ότι το Athens και το Brussels Group είναι η τρόικα.

»Ένα πάντως είναι βέβαιο ότι αυτός ο δεύτερος γύρος γελοιότητας μετά το παιχνίδι με τις λέξεις έχει μεγάλο κόστος στην αξιοπιστία και το κύρος της δημόσιας διοίκησης και της χώρας και άρα στη ζωή των πολιτών» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.Θανάσης Κουκάκης

Πηγή : in.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου