Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΕΛ.ΑΣ.: Ο «Ιάσονας» επέμενε και οργάνωνε τη δολοφονία του Χριστόδουλου Ξηρού



Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Ο «Ιάσονας» ήταν αυτός που ήθελε να δολοφονηθεί ο Χριστόδουλος Ξηρός μετά τη σχεδιαζόμενη απόδραση των «Πυρήνων» από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η αποκάλυψη αυτή από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται με βάση το περιεχόμενο μηνυμάτων τον Δεκέμβριο του 2014. Όπως λένε στελέχη των διωκτικών αρχών, τα είχαν ανταλλάξει μέλη των «Πυρήνων» με την 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου η οποία συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Σαλαμίνα. Δίνει δε μία νέα διάσταση στον ρόλο και στη σύλληψη του 39χρονου καθηγητή πληροφορικής στο Γαλάτσι, για τον οποίο φαίνεται κατά την ΕΛ.ΑΣ. να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις συμμετοχής του στην οργάνωση Σέχτα Επαναστατών.

Μέχρι στιγμής ο συλληφθείς στο Γαλάτσι, που του είχε δοθεί από τους αντιεξουσιαστές το ψευδώνυμο «Ιάσονας», είχε συνδεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. με τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις των «Πυρήνων» την τελευταία διετία. Εθεωρείτο ότι είχε οργανώσει στις αρχές του 2014 το σύστημα υπόθαλψης του Χριστόδουλου Ξηρού αλλά και ότι συμμετείχε στο σχέδιο «Γοργοπόταμος», την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού για την απόδραση κρατούμενων.

Από την αποκρυπτογράφηση ηλεκτρονικών επιστολών των αντιεξουσιαστών προέκυψε ακόμη ότι υπήρχε συνεννόηση εγκλείστων μελών των «Πυρήνων» με τον 39χρονο ώστε την αποστολή του δέματος-βόμβα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, που είχε στόχο την πρόκληση πολλών θυμάτων, να την αναλάβει η Σέχτα Επαναστατών. Η εν λόγω οργάνωση-φάντασμα έχει προχωρήσει την περίοδο 2009-2010 σε δολοφονίες αστυνομικού και δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με αστυνομικούς, από τις ίδιες κωδικοποιημένες συνομιλίες συνάγεται ότι «επειδή οι αστυνομικοί της Ιτέας ανακάλυψαν το παγιδευμένο δέμα που περιείχε θεολογικό βιβλίο και δεν σημειώθηκε έκρηξη αποφασίστηκε την ανάληψη της ευθύνης να κάνει η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Όμως πλέον διαπιστώνεται κάτι ακόμα, που δείχνει τον αναβαθμισμένο ρόλο του «Ιάσονα» και ότι ίσως έχει εμπλακεί σε αιματηρές ενέργειες. Όπως ανέφεραν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σε ένα από τα μηνύματα, της 20ής Δεκεμβρίου 2014, που είχε στείλει η Αγγελική Σπυροπούλου στους «Πυρήνες» και βρέθηκαν σε γιάφκα, προκύπτει ότι ο 39χρονος ήταν αυτός που είχε αναφέρει στους έγκλειστους αντιεξουσιαστές την ιδέα να δολοφονήσουν τον Χρ. Ξηρό λόγω της «προβληματικής συνεργασίας τους».

Η Αγγελική φέρεται να μνημονεύει ότι σε συναντήσεις της με τον «Ιάσονα» της είχε πει κατ' επανάληψη την ιδέα να «απολυθεί» ο Χρ. Ξηρός και ότι αυτό το είχε μεταφέρει και στους έγκλειστους «Πυρήνες».

Μάλιστα, όπως λένε αστυνομικοί, σε μία αποστροφή της επιστολής της η 22χρονη σημειώνει ότι «νόμιζα ότι αυτή την ιδέα ο "Ιάσονας" την έλεγε πάνω στα νεύρα του και δεν τον είχα πάρει πολύ σοβαρά». Στη συνέχεια όμως, όπως λέει, αντελήφθη ότι ο «Ιάσονας» σοβαρολογούσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο τέλος αυτής της επιστολής η 22χρονη συλληφθείσα μεταφέρει τις αντιρρήσεις της για το «σχέδιο» του «Ιάσονα» να δολοφονηθεί ο Χρ. Ξηρός και ότι «απλώς έπρεπε να τον εγκαταλείψουν μετά τη σχεδιαζόμενη απόδραση από τον Κορυδαλλό».


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου