Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Με προσωπικές βολές της Κωνσταντοπούλου στον Μητσοτάκη που υποβάθμισαν το κοινοβούλιο και έκαναν χειρότερη την εικόνα της προέδρου συνεχίστηκε η αντιπαράθεση



Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τα πήρε από τη Siemens. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αρνήθηκε την κατηγορία, καλώντας την πρόεδρο της Βουλής να ανακαλέσει.

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν σε βάρος της, επεχείρησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την απόφασή της να υιοθετήσει την πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία επί τους νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση και στην συνέχεια να την ανακαλέσει.

Κατεβαίνοντας από την έδρα του προεδρείου και μιλώντας ως απλός βουλευτής, η κ. Κωνσταντοπούλου πήρε το λόγο επιχειρώντας να απαντήσει σε όλα όσα της καταλογίστηκαν από το μεσημέρι για την στάση που κρατάει έναντι της Χρυσής Αυγής και προσπαθώντας να αιτιολογήσει τη θέση της για την ονομαστική ψηφοφορία, έβαλε «στο κάδρο» ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό υπενθυμίζοντας ότι στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «τα πρώτα μας νομοσχέδια θα τα φέρουμε εμείς με ονομαστική ψηφοφορία» .

Επίσης η Πρόεδρος της Βουλής θέλοντας να αποποιηθεί τις κατηγορίες ότι με τις συμπεριφορές της «κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή» υπενθύμισε ότι πολλές φορές έχει συγκρουστεί με το ακροδεξιό κόμμα ενώ γνωστοποίησε ότι πρόσφατα μάλιστα υπήρξε αντίδικος με τον Ηλία Κασσιδιάρη.

Η ανταπάντηση δε του κ. Μητσοτάκη στην τοποθέτηση Κωνσταντοπούλου ότι «δεν πρέπει να της είναι ευχάριστο να την αδειάζει η ίδια της η κυβέρνηση» και οι βολές του περί ακραίων τοποθετήσεων της Προέδρου της Βουλής οδήγησαν την αντιπαράθεση σε προσωπικό επίπεδο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επετέθη στον κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι « τα πήρε από τη SIEMENS» ότι του «έκανε δώρο τηλεφωνικό κέντρο για το γραφείο του», ότι «κουβαλούσε ή εισέπραττε μαύρα χρήματα και εν συνεχεία να ψήφιζε συμβιβασμούς επονείδιστους και καταχρεώνοντας το λαό» είπε η Πρόεδρος της Βουλής προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση του κ. Μητσοτάκη που την κάλεσε να ανακαλέσει.

«Λυπάμαι που πέσατε τόσο χαμηλά να καταφεύγετε σε τέτοιου είδους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και επιβεβαιώνετε όλα αυτά που σας είπα πριν. Αρνούμαι κατηγορηματικά κατηγορίες ότι τα έχω πάρει από τον οποιονδήποτε και να το πάρετε πίσω τώρα» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου άνοιξε εκ νέου και τα θέμα των γραφείων της Βουλής που καταλαμβάνονται από πρώην πρωθυπουργούς αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη ότι χρησιμοποιούν το γραφείο του πατέρα τους – πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη- στη Βουλής.

Σε μια αποστροφή της ανέφερε χαρακτηριστικά « με τη Χρυσή Αυγή έχω συγκρουσθεί από θέση ευθύνης, έχω συγκρουσθεί όχι από την άνεση κανενός υπουργικού ή πρωθυπουργικού γραφείου του οποίου κάνω χρήση κατά κατάχρηση της Βουλής». Ανακοίνωσε δε, ότι στην επιστολή της προς τους πρώην πρωθυπουργούς κ.κ. Σημίτη, Παπανδρέου και Μητσοτάκη για να αποχωρήσουν από τα γραφεία που καταλαμβάνουν στο κεντρικό κτήριο της Βουλής, ο κ. Σημίτης υπενθύμισε στην κ. Κωνσταντοπούλου ότι «υπήρξε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης και την έθεσε προ των ευθυνών της», ο κ. Παπανδρέου δέχτηκε να αποχωρήσει αρκεί να του υποδειχθεί που θα μετακομίσει ενώ ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε την κοινοβουλευτική του ιστορία ζητώντας από την Πρόεδρο της Βουλής να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την Πρόεδρο της Βουλής να είναι προσεχτική όταν μιλάει για προνόμια και την κατηγόρησε ότι δείχνει «εμπάθεια και μικρότητα» και «εν πάση περιπτώσει σε αυτή την αίθουσα δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη και αλλάξτε τον κανονισμό» ενώ ο κ Μητσοτάκης εξέφρασε τη λύπη του γιατί «για άλλη μια φορά πέσατε τόσο χαμηλά και επιβεβαιώσατε τη μεγάλη επιφύλαξη που σας αντιμετωπίζει συνολικά η Βουλή».


Πηγή: skai.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου