Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Και ξαφνικά συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα στο Βερολίνο με πρωτοβουλία Μέρκελ



Πρόσκληση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να επισκεφθεί την γερμανική Καγκελαρία στο Βερολίνο απηύθυνε η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η Αγκελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικό ραντεβού με τον Έλληνα πρωθυπουργό, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 16:30.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία η Γερμανίδα καγκελάριος απηύθυνε πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Βερολίνο και τη γερμανική Καγκελαρία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, πρόσκληση στην οποία ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά.

Η πρόσκληση της κ. Μέρκελ προς τον πρωθυπουργό έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, καθώς η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνεται για την Αθήνα εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και ενώ τα ταμεία έχουν πρακτικά αδειάσει. Επιπλέον, η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο αναμένεται να διαμορφώσει συνθήκες«αποσυμπίεσης» στις σχέσεις με τη Γερμανία, που το τελευταίο διάστημα έχουν φορτισθεί αρνητικά.


Πηγή 






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου