Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Σόιμπλε: «Ανοησίες» ότι προσέβαλα τον Βαρουφάκη



«Ανοησίες» χαρακτήρισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την κατηγορία που του αποδίδεται ότι προσέβαλε τον Γ. Βαρουφάκη, γεγονός για το οποίο η Αθήνα προέβη σε έντονο διάβημα προς το Βερολίνο.

«Όχι, δεν προσέβαλα τον Έλληνα συνάδελφό μου, αυτό είναι ανοησίες», δήλωσε ο Σόιμπλε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του Reuters σχετικά με το ελληνικό διάβημα προς το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Είχε προηγηθεί έντονο διάβημα προς το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών αππό τον πρεσβευτή της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βερολίνο, μετά από σχετική εντολή του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να εκφραστεί η ελληνική δυσαρέσκεια για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, που διατύπωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε.

Όπως διευκρίνισε το μεσημέρι της Πέμπτης το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο προφορικό διάβημα αφορά στο σύνολο των δηλώσεων του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, οι οποίες σύμφωνα με το υπ. Εξωτερικών ήταν σε υποτιμητικό τόνο για την κυβέρνηση γενικότερα. Δηλώσεις με τις οποίες αμφισβητήθηκαν έντονα οι προθέσεις της κυβέρνησης να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα, ο κ. Σόιμπλε έκανε ερμηνείες λένε οι διπλωματικές πηγές και προσπάθησε να εκθέσει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και χρησιμοποίησε ορολογία, η οποία γνωρίζει ότι δεν υφίσταται πλέον στην ορολογία της ελληνικής κυβέρνησης.
Συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών προσέθεταν ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντιδρά σε κάθε αντιδεολογική συμπεριφορά των εταίρων σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου