Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Πανούσης: Γνωρίζουμε όλους τους κουκουλοφόρους της ΝομικήςΠαραδέχτηκε την παθητική στάση της Αστυνομίας απέναντι στους αντεξουσιαστές, αλλά προειδοποίησε πως αυτό είναι προσωρινό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΘΕΜΑ» μεταξύ άλλων μίλησε για το θέμα των αντιεεξουσιαστών και των επεισοδίων. Ο κος Πανούσης παραδέχτηκε την παθητική στάση της Αστυνομίας απέναντι στους αντεξουσιαστές, αλλά προειδοποίησε πως αυτό είναι προσωρινό και πως αν συνεχιστούν τα επεισόδια η τακτική θα αλλάξει.  

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρει πως οι Αστυνομικές Αρχές γνωρίζουν όλους τους καταληψίες της Νομικής και δεσμεύεται ότι σε όλους θα αποδοθούν κατηγορίες και θα σχηματιστεί δικογραφία. "Μπαίνουν 30 άνθρωποι, βγαίνουν οι 15, μένουν άλλοι τόσοι, βγαίνουν δύο, τους συλλαμβάνουμε.

Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Συλλάβαμε δύο, ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι είναι όλοι ταυτοποιημένοι και θα μπουν όλοι στη δικογραφία." δηλωσε σχετικά.   "Υπάρχει μια ήπια διαχείριση προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι που επί 40 χρόνια κάνουν διάφορα να ξανασκεφτούν ορισμένα πράγματα.

Μια ήπια διαχείριση με πολύ κοντινό ορίζοντα. Δηλαδή δεν θα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αυτό." αναφέρει ο Πανούσης στο ΘΕΜΑ. Παράλληλα αναφέρει πως έχει ετοιμάσει έναν φάκελο με αναφορές για το τι έχει καεί, τι ζημιές έχουν προκληθεί σε δημόσια περιουσία και πόσοι αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί τα τελευταία δύο χρόνια και τον οποίο θα διαβιβάσει στον πρωθυπουργό.   "Για όλα υπάρχει και ένα όριο και το όριο δεν είναι τα καμένα αυτοκίνητα.

 Αν συνεχίσουν αυτό το βιολί, είναι δεδομένο ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να αφήνει αυτά τα πράγματα ατιμώρητα, αν αυτοί θεωρούν ότι είμαστε σε πόλεμο, τότε η δημοκρατία, οι δομές της, η Αστυνομία και τα δικαστήρια θα κάνουν τη δουλειά τους." αναφέρει Πανούσης.Πηγή 


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου