Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Η συγκίνηση Σαμαρά και η καταγγελία Δένδια για «κλακαδόρους»



Μετά την επεισοδεική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, την ατμόσφαιρα στη ΝΔ φορτίζει ο ορισμός των νέων αντιπροέδρων στη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Σταύρου Δήμα

Στον απόηχο της έντασης που σημάδεψε τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης φορτίζεται από τις παρασκηνιακές συζητήσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων των δύο αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας, μετά την πρόσφατη παραίτηση του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου και, παλαιότερα, του Σταύρου Δήμα.

Οι πληροφορίες από τη Συγγρού θέλουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά να σχεδιάζει "ανοίγματα" προς το στρατόπεδο των αμφισβητιών της ηγεσίας, αλλά και προς τη νεώτερη γενιά των κομματικών στελεχών, αλλά, όπως λένε συνομιλητές του, δεν έχει καταλήξει ακόμη στα πρόσωπα που θα επιλέξει, καθώς αναμένει πρώτα να δρομολογηθούν οι εκλογικές διαδικασίες που έχει επιλέξει προκειμένου να αναδειχθούν οι κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι (τομεάρχες, κ.ά.) με την ψήφο των συναδέλφων τους.

Το κλίμα, πάντως, που επικράτησε στην κυριακάτικη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής διχάζει το γαλάζιο στρατόπεδο. Οι υποσηρικτές του κ. Σαμαρά εστιάζουν την προσοχή τους στο γεγονός ότι η μεγάλη πλειονότητα όσων έλαβαν τον λόγο στήριξαν τις επιλογές του Προέδρου και απέρριψαν το αίτημα για έκτακτο Συνέδριο που διατύπωσαν οι εσωκομματικές αμφισβητίες ως πρώτο βήμα για να θέσουν το ζήτημα της διαδοχής.

«Δεν πήγαινα σπίτι μου...»

Επισημαίνουν ακόμη τη συγκινισιακή ατμόσφαιρα που επικράτησε προς το τέλος της συνεδρίασης του κομματικού οργάνου όταν ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες της διακυβέρνησης που τον υποχρέωναν όχι μόνον να μην πηγαίνει στο κομματικά γραφεία, αλλά ούτε καν στο σπίτι του...

Απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματός του, ο κ. Σαμαράς είπε: «Οποιον έβλεπα τον έπιανα από το μανίκι. "Κάνε κάτι" του έλεγα. Πάλευα 24 ώρες την ημέρα, δεν είχε σημασία ούτε το πρόβλημα στο μάτι μου, ούτε το ένα ούτε το άλλο. Εδώ ήταν η πατρίδα».

Το ακροατήριο των γαλάζιων στελεχών στο σημείο αυτό τον διέκοψε με χειροκροτήματα, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός, που ήταν ήδη φορτισμένος, προσπάθησε να συνεχίσει: «Δεν έβγαζα ποτέ δελτίο Τύπου. Δεν υπήρχε για μένα τίποτε άλλο. Είπε κάποιος "δεν ερχόμουν εδώ". Μα δεν πήγαινα σπίτι μου...».

Αμέσως μετά, έκλεισε εμφανώς συγκινημένος το μικρόφωνο μη μπορώντας να συνεχίσει τα λόγια του, ενώ ακολούθησαν επευφημίες και η συνεδρίαση, που διακρούσε ήδη περισσότερες από επτά ώρες έκλεισε πρόωρα, αφού οι εναπομείναντες ομιλητές παραιτήθηκαν
Τα στελέχη της ΝΔ, όρθια τον χειροκρότησαν ξανά με τον Α. Σαμαρά να απαντά ψυθιρίζοντας «σας ευχαριστώ πολύ».
Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 4ο λεπτό του βίντεο που ακολουθεί:

Δένδιας: Κλακαδόροι

Διαφορετική, ωστόσο, ήταν η εικόνα για τη συνεδρίαση που έδωσε ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε ανοικτή αντιπαράθεση με την ηγεσία, καθώς είναι ένα από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που δεν κρύβουν τη φιλοδοξία να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος.

Ο κ. Δένδιας, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενος επειδή δεν του δόθηκε ο λόγος, κατήγγειλε ότι στην Πολιτική Επιτροπή «είδαμε κλακαδόρους, που δεν είναι μέλη του κόμματος, με συγκεκριμένο σκοπό». «Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα», συμπλήρωσε.

Ο πρώην υπουργός, με δηλώσεις του στον Σκάι εξέφρασε την ελπίδα να μην διασπαστεί η ΝΔ, προειδοποιώντας ότι «δεν έχει σημασία ποιος είναι πρόεδρος της ΝΔ, αν είναι ακροδεξιό γκρουπούσκουλο». Ο ίδιος μίλησε για διαρκή (ιδεολογική) διολίσθηση της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Πρέπει να ξαναδούμε το ιδεολογικό μήνυμά μας, δεν πρέπει να γίνουμε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο του 4- 5%, όχι φασιστικό, αλλά δημοκρατικό...».


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου