Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η Τουρκία πλήρωσε τζιχαντιστές για να κάψουν αρχεία της Γενοκτονίας των Αρμενίων



Ποσό ενός εκατομμυρίου δολαρίων φέρεται να κατέβαλε η Τουρκία, προκειμένου να καούν τα αρχεία της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το ermenihaber.am, που επικαλείται το Demokrat Haber, η Τουρκία δωροδόκησε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα για να καούν τα έγγραφα που φυλάσσονται στο Ινστιτούτο της Αιγύπτου (Institut d’Égypte).

Την είδηση φέρεται να αποκάλυψε σε συνεδρίαση της αιγυπτιακής κυβέρνησης ο ιδρυτής του κόμματος της Δημοκρατικής Τζιχάντ (Democratic Jihad), σεΐχης Ναμπίλ Να’έεμ, τονίζοντας ότι «οι ένοχοι θα πρέπει να τιμωρηθούν».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι και η Αίγυπτος θα πρέπει να τιμωρήσει την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Veto, που έχει την έδρα της στο Κάιρο, ορισμένα από τα έγγραφα που διατηρούνταν στο Ινστιτούτο, παρουσιαζόμενα σε διεθνή δικαστήρια θα έφερναν σε πολύ δύσκολη θέση την Τουρκία.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το αρχείο του Αιγυπτιακού Ινστιτούτου πήρε φωτιά στις 17 Δεκεμβρίου 2011, και τα περισσότερα από τα αποδεικτικά στοιχεία κάηκαν.

Το Αιγυπτιακό Ινστιτούτο ιδρύθηκε από τον Ναπολέοντα το 1798 και είναι αφιερωμένο στην προώθηση της επιστημονικής έρευνας. Το συγκρότημα στεγάζει σχεδόν 200.000 έγγραφα και χειρόγραφα, κάποια από τα οποία χρονολογούνται από το 1500.

Πηγή: tribune.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου