Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Τα κρεμμύδια θα μπορούσαν να μειώσουν τη γλυκόζη του αίματος και τα επίπεδα χοληστερόλης



Εκχύλισμα από κρεμμύδι θα μπορούσε να μειώσει υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα ( υπεργλυκαιμία ) και τα επίπεδα της χοληστερόλης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Αν τα συμπεράσματα αυτά αναπτυχθούν περαιτέρω, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση ενός νέου τρόπου θεραπείας για το διαβήτη .

Η μελέτη, που παρουσιάστηκε στο 97ο ετήσιο συνέδριο της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο, διεξήχθη σε διαβητικούς αρουραίους. Όταν οι αρουραίοι έλαβαν Allium cepa - ή κρεμμύδι απόσταγμα βολβών - σε συνδυασμό με μετφορμίνη , τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος και της χοληστερόλης τους είχαν μειωθεί σημαντικά.

Οι αρουραίοι, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί για να έχουν διαβήτη , διαιρέθηκαν σε τρεις ομάδες. Όλες οι ομάδες έλαβαν μετφορμίνη , και το καθένα δόθηκε μια διαφορετική δόση από εκχύλισμα κρεμμυδιού - 200, 400, ή 600 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόγραμμα βάρους σώματος. Ο στόχος ήταν να προσδιοριστεί αν εκχύλισμα κρεμμυδιού θα μπορούσε να ενισχύσει τα αποτελέσματα της μετφορμίνης.

Στους αρουραίους που δίνονταν οι μεγαλύτερες δόσεις του εκχυλίσματος κρεμμυδιού μείωσε τους της γλυκόζης του αίματος και τα επίπεδα χοληστερόλης.

Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα είναι το ίδιο για τους ανθρώπους, οι ερευνητές ελπίζουν να φιλτράρουν το εκχύλισμα κρεμμυδιού, έτσι ώστε να μπορούν να χορηγούνται μόνο τα σημαντικά συστατικά.

Ο Anthony Ojieh, επικεφαλής ερευνητής, δήλωσε: « Τα Κρεμμύδια είναι φθηνά και διαθέσιμα και έτσι και χρησιμοποιηθούν ως διατροφικό συμπλήρωμα έχουν τη δυνατότητα με την σωστή τους χρήση για την θεραπεία των ασθενών με διαβήτη..

Το Κρεμμύδι δεν είναι υψηλό σε θερμίδες ωστόσο, φαίνεται να μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό.

Το μόνο που πρέπει να διερευνήσουμε τώρα είναι τον μηχανισμό μέσω του οποίου κρεμμύδι επέφερε τη μείωση της γλυκόζης του αίματος.


Πηγή : diabetes.co.uk
Επιμέλεια : Κώστας Βουκελάτος




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου