Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλει Βούτση και Πανούση : Απραξία της κυβέρνησης έναντι κουκουλοφόρων και καταληψιών


"Βαρύτατες ευθύνες", υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί Νίκος Βούτσης και Γιάννης Πανούσης "για την επί έξι ημέρες κατάληψη της Νομικής (ανεξάρτητα αν έληξε σήμερα), του Πολυτεχνείου και τις εγκληματικές επιθέσεις κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας κατά των γραφείων κομμάτων - όπως του ΠΑΣΟΚ που παραλίγο να στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές - και τους βανδαλισμούς κατά της περιουσίας πολιτών".

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει επίσης στη σχετική ανακοίνωσή του ότι "η Ελλάδα, η Αθήνα δεν μπορεί να μετατραπούν σε ζούγκλα λόγω της απραξίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η νομιμότητα δεν τίθεται σε «διαπραγμάτευση»". Ακόμη αναφέρει ότι "είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών επιθέσεων παρά τις παραγγελίες του αρμόδιου Εισαγγελέα, ενώ ενεργοποιείται αυτομάτως και προχωρεί σε συλλήψεις μόνο όταν απειλείται το Μέγαρο Μαξίμου".

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρει, απαιτεί από τη κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς "να προστατεύσουν την ανεμπόδιστη λειτουργία των Πανεπιστημίων, να διαφυλάξουν τα γραφεία των κομμάτων και τις περιουσίες των πολιτών από τυφλές εγκληματικές επιθέσεις".
Επιστολή Βενιζέλου προς Βούτση και Πανούση
Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη έδωσε στη δημοσιότητα σημερινή επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στην επιστολή του (που κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτριο Τσακνάκη), ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι στις 9 Φεβρουαρίου ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης απέστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Πανούση, ζητώντας να μην αποσυρθεί η φύλαξη των κεντρικών γραφείων του Κινήματος, τα οποία έχουν δεχθεί πολλές επιθέσεις στο παρελθόν.
Απευθύνει έκκληση να λάβουν σοβαρά υπόψη οι συναρμόδιοι υπουργοί "ότι πίσω από την διαλυμένη πόρτα της χθεσινής εγκληματικής επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν εργαζόμενοι και ανθρώπινες ζωές".

"Είμαι βέβαιος", συνεχίζει, "ότι έχετε πλήρη αίσθηση της θεσμικής σας ευθύνης για την ασφάλεια των εργαζομένων και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως και των περιοίκων και ζητώ να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα".


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου