Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Έγγραφο "βόμβα" στη Βουλή από τον Νικολούδη: Ελέγξτε το πόθεν έσχες του Χαρδούβελη! Ο πρώην υπουργός φέρεται να έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό


Τα λεφτά του στο εξωτερικό έβγαλε ο Γκίκας Χαρδούβελης, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της “RealNews” της Κυριακής. Ως πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο νυν υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς Π. Νικολούδης, με επείγον έγγραφο προς τη Βουλή, ζητά να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών!

Την ώρα που οι εκροές των καταθέσεων αποτελούν “πληγή” για την ελληνική οικονομία, δημοσίευμα της “RealNews” θέλει τον πρώην υπουργό Οικονομικών να ελέγχεται για το πόθεν έσχες! Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα “στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Π. Νικολούδης, με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα, στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:
-Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται“δυσαναλογία”μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
-Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία “δεν περιέλαβε” στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν".

Να θυμίσουμε ότι στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012) ο Γκίκας Χαρδούβελης χρημάτισε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου