Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Και όμως υπήρχε τέτοιος νόμος στην Ιταλία : Τα κατοικίδια δεν θα κατάσχονται πλέον για οφειλές στο δημόσιο



Τον νόμο που επιτρέπει την κατάσχεση κατοικίδιων ζώων για οφειλές προς το δημόσιο και προς ιδιώτες αλλάζει η κυβέρνηση Ρέντσι.

«Είναι ασύλληπτο τα κατοικίδια ζώα να μπορούν να θεωρηθούν κατασχέσιμα αντικείμενα, ο νόμος πρέπει να αλλάξει» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος Τζαν Λούκα Γκαλέτι, ανακοινώνοντας την κατάθεση τροπολογίας «η οποία θα πρέπει να θέσει τέρμα σε αυτή την βάναυση πρακτική».

Η ιταλική κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό δεσμεύεται «να προστατεύσει την ιδιαίτερη σχέση αγάπης του ιδιοκτήτη με τα κατοικίδιά του, λαμβάνοντας υπόψη και την χρησιμότητά τους για την συνδρομή στην ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και ηλικιωμένων».

Μη κυβερνητικές οργανώσεις συνέλεξαν δεκάδες χιλιάδες υπογραφές τις οποίες και παρέδωσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντρέα Οράλντο, με αίτημα τη θέσπιση νομοθεσίας για την προστασία σκύλων και γάτων σε περιπτώσεις που διατάσσεται η κατάσχεση ακίνητης περιουσίας για χρέη προς το δημόσιο ή και ιδιώτες.

«Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για μια καλή είδηση. Ιδίως για τα 25 εκατομμύρια ιταλών που μοιράζονται την καθημερινότητά τους με ένα κατοικίδιο» σχολίασε ο Ερμέτε Ρεαλάτσι, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβαλλοντικών Υποθέσεων της ιταλικής Βουλής.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι οι κατασχέσεις συνήθως αφορούν αντικείμενα αξίας, έπιπλα και άλλα. Στο παρελθόν, όμως, υπήρξαν δικαστικοί κλητήρες οι οποίοι δήλωσαν στην Rai ότι ο νόμος τους δίνει την δυνατότητα να διατάσσουν και την κατάσχεση γάτας ή σκύλου που ζουν στο διαμέρισμα οφειλέτη.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου