Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Παναγούλης - Αθανασίου: Να δεσμευτούν οι περιουσίες Σαμαρά και Βενιζέλου



Οι δύο βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν ποιο είναι το ποσό που οφείλουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και σε ποιες τράπεζες και με ποιο τρόπο η κυβέρνηση σκοπεύει να διεκδικήσει την πλήρη εξόφλησή τους.

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου, για την είσπραξη των οφειλομένων δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε Εθνική και Αγροτική Τράπεζα.

Στο κείμενο της ερώτησής τους οι δύο βουλευτές κάνουν λόγο για προκλητικό γεγονός, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα και επικαλούνται «ομολογία των δύο αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» όπως λένε, ότι τα κόμματά τους χρωστούν στην Εθνική Τράπεζα και στην (πρώην) Αγροτική, ποσό το οποίο συνολικά υπερβαίνει τα 250 κατ. Ευρώ.

Επιπλέον καταγγέλλουν, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης «απελάμβανε τις μετακινήσεις του με αυτοκίνητο αξίας 750.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα ο Αντώνης Σαμαράς καταδέχετο ως πρωθυπουργός να εισπράττει το επίδομα κίνησης 170 ευρώ, για κάθε μέρα παρουσίας του στο εξωτερικό».

Κατόπιν αυτών οι δύο βουλευτές μεταξύ άλλων, καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν ποιο είναι το ποσό που οφείλουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και σε ποιες τράπεζες, με ποιο τρόπο η κυβέρνηση σκοπεύει να διεκδικήσει την πλήρη εξόφλησή τους, καθώς και αν υπάρχει ενδεχόμενο, σε περίπτωση που οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν συμμορφωθούν, να δεσμευτούν οι περιουσίες τους, ώστε να μη χρεωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι.


Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου