Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Βάζει “χέρι” στα Ταμεία των ΔΕΚΟ η Κυβέρνηση;



Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο – ερώτημα του Ο. Κωνσταντινόπουλου στα social media που αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Η κυβέρνηση μετά τα αποθεματικά των ασφαλισμένων κ αγροτών, αναζητά ρευστότητα στα αποθεματικά/ταμειακά των ΔΕΚΟ. Η κυβέρνηση να ενημερώσει;" 

Τι γράφουν οι Financial Times:

Ως ένδειξη της ανάγκης που υπάρχει για ρευστό, σε αξιωματούχους των υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα ζητήθηκε να δώσουν 50 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά τα οποία προορίζονταν τους για την καταβολή οφειλών στο ιατρικό προσωπικό.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, περίπου 150 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού για την χρηματοδότηση των προμηθειών των νοσοκομείων, παρακρατήθηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας.

«Το εθνικό σύστημα υγείας αντιμετωπίζει απελπιστική έλλειψη πόρων μετά από τέσσερα χρόνια περικοπών, αλλά και οι δύο αυτές κινήσεις είναι άνευ προηγουμένου», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει «μαζέψει» πάνω από €600 εκατ. σε μετρητά που κατείχαν κρατικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων το Αττικό Μετρό η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ.

Επιπλέον περίπου 300 εκατ. ευρώ επιδοτήσεις της Ε.Ε. στους αγρότες έχουν χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή των μισθών δημόσιων υπαλλήλων, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πως γίνεται η διαχείριση της έλλειψης ρευστότητας.


Πηγή : newsit.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου