Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Ν. Κοτζιάς: Η Ευρώπη θα γεμίσει με χιλιάδες τζιχαντιστές αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα



Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών για την στάση των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα που βρίσκεται στην Ρίγα της Λετονίας καθώς συμμετέχει στη διήμερη άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Νίκος Κοτζιάς συνομιλώντας με δημοσιογράφους από γερμανικά μέσα ενημέρωσης τόνισε:

«Ό,τι μας κάνουν είναι πολιτιστικός ρατσισμός. Είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης να βρει κανείς άλλον τρόπο συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα. Αντ' αυτού όμως επιχειρήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. Το να επιλέγει κανείς να το κάνει αυτό σιγά- σιγά… Τι θα έρθει μετά; Δεξιός εξτρεμισμός και χάος».
Επιτέθηκε μάλιστα και στο Βερολίνο. «Οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία. ΟΚ. Μας κατηγορείτε ότι σπαταλήσαμε λεφτά» είπε και πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. «Δεν μπορεί κανείς να αρνείται στην Ελλάδα πράγματα που έχει δώσει στην Γερμανία».

Ο Νίκος Κοτζιάς εκτίμησε πως «θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Β. Αφρική. Αυτό είναι ένα δρεπάνι».


Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου