Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Βερολίνο: Δεν συζητάμε θέμα επανορθώσεων


«Η Γερμανία δεν θα συζητήσει το θέμα των επανορθώσεων με την Ελλάδα», διεμήνυσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις αποζημιώσεις των θυμάτων του Διστόμου.

«Το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχει διευθετηθεί», συμπλήρωσε ο γερμανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters, ενώ υποστήριξε ότι η διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα αποπροσανατολίζει από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου σχετικά με τις αποζημιώσεις, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως δεν τις γνωρίζει, επαναλαμβάνοντας ότι το θέμα «έχει κλείσει οριστικά».
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ ανέφερε ότι δεν θα γίνει τέτοια συζήτηση με την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ο δρόμος του διεθνούς Δικαίου. Εκτίμησε δε ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι λάθος και παρέπεμψε στα σημερινά σοβαρά προβλήματα, για τα οποία, όπως είπε, δεν βοηθά η «συναισθηματικοποίηση».

Χθες, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα δεν παραιτείται από τις απαράγραπτες αξιώσεις της» σχετικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να δώσει άδεια να εκτελεστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποκατάσταση των οικογενειών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πως περιμένει την τελική κρίση της κυβέρνησης και της Επιτροπής Βουλής. «Ο πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί για την άποψη που έχω για το θέμα, περιμένω και την τελική κρίση της κυβέρνησης και της Βουλής», είπε.

Νωρίτερα, σχολιάζοντας στις παραπάνω δηλώσεις, ο εκπρόσωπος της ΚΟ των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ, είχε δηλώσει πως «σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί».


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου